itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemintegratör

Ort
Utgår

2022-02-13

Ansök nu

Systemintegratör

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven och nyfiken nätverksanalytiker. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett spännande och varierande arbete i en utmanande och kunskapsintensiv miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag.  På FRA arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA tillhandahåller ett tekniskt detekterings- och varningssystem (TDV) till de mest skyddsvärda verksamheterna bland myndigheter och statligt ägda bolag.

Ditt uppdrag består i huvudsak av utveckla och integrera de tekniska lösningar som enheten använder för att upptäcka, spåra och förhindra de mest avancerade formerna av IT-angrepp som är riktade mot de myndigheter och statligt ägda bolag som anslutits till TDV. I det dagliga arbetet samarbetar du med FRA:s underrättelseverksamhet på cyberområdet och har regelbunden kontakt med verksamhetens uppdragsgivare. Arbetet sker under stort eget ansvar och du får goda möjligheter att utveckla och fördjupa dina kunskaper. Arbetets natur gör att vi omges av stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Då cybersäkerhet är ett område under ständig utveckling och snabb förändring, utvecklar vi och anpassar oss kontinuerligt. Ett led i detta är bland annat det nya nationella cybersäkerhetscentret. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes. 

Du kan

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen eller motsvarande kompetens inom IT och teknik, meriterande med inriktning på informationssäkerhet. Alternativt erhållit motsvarande erfarenhet genom arbetslivserfarenhet.
  • God kunskap om olika operativsystem, framförallt linux och windows.
  • God erfarenhet av att integrera flera system med varandra för att stärka leveransens flöde.
  • Viss erfarenhet av att utveckla i något skript- eller programmeringsspråk såsom Python, PHP, Perl, C eller liknande.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Har du utöver det erfarenhet av att analysera nätverkstrafik med hjälp av verktyg som Wireshark, Zeek, Snort, Arkime eller liknande är det meriterande.

Du är

Du samarbetar bra med andra, är tillmötesgående och delar gärna med dig av dina kunskaper för att uppnå önskade resultat. Att självständigt söka upp nya utmaningar samt driva nya initiativ inom ramarna för ditt eget arbete är något du är van vid. Som person sätter du höga mål, är entusiastisk och positiv även i tuffa situationer samt kan ta fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska.

Som person kan du snabbt ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Du har vana att analysera situationer för att identifiera ologiska lösningar och förutse problem. Du har en vilja att utmana status quo och driver på nya satsningar genom att förmedla både egna och andras idéer om hur organisationen kan förändras.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Bergström-Ring på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-01-16.
Ange referensnummer 3392/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

Systemintegratör

Försvarets Radioanstalt