itjobb.se

Systemintegratör/Systemförvaltare – Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-09-29

Ansök nu

Systemintegratör/Systemförvaltare – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution digitaliserar för fullt och behovet av infrastrukturtjänster med tillhörande IT/OT-system växer. Drivkrafterna är bl.a. ökad efterfrågan på digital anläggningsinformation samt krav på färre och kortare elavbrott i elnätet.

Inom gruppen Nätautomation tillhandahåller vi drift och förvaltning av tjänster för automationsutrustning, servrar och IT/OT-infrastruktur. Vi jobbar också aktivt som tekniskt stöd vid utformning av data-, kommunikations- och fjärrkontrollösningar i våra anläggningar.

Du kommer att

I rollen som Systemintegratör/Systemförvaltare kommer du att vara med och utveckla, förvalta och underhålla de infratjänster och den tekniska utrustning som är nödvändig för att Bolagets elleveranser skall fungera tillfredsställande. Exempel är industrialiserade servrar, datorer och sensorer med tillhörande mjukvara vilka nyttjas för verksamhetskritiska funktioner som t.ex. automation, fjärrkontroll, underhåll och övervakning.

Du kommer också aktivt att samverka med våra interna utvecklingsprojekt i samband med framtagning och utveckling av nya tjänster. Dina främsta arbetsuppgifter innebär att:

– Delta i utvecklingen av avdelningens process-IT/OT miljö med tillhörande servrar, klienter och datalagring. Ett arbete som sköts tillsammans med andra enheter inom Bolaget och med externa leverantörer.

– Samarbeta med utvecklingsavdelningar såväl internt som externt för att utveckla nya tekniska lösningar och nya tjänster.

– Agera kravställare och granskare av tekniska lösningar vid upphandlingar och avtalsskrivningar för tjänsteleverantörer.

– Bistå vid migrering eller utfasning av gammal teknik.

– Vidareutveckla förvaltningsprocessen och gränssnitt mot andra avdelningar.

Vi söker dig som

Har utvecklarbakgrund, antingen i form av en eftergymnasial utbildning med inriktning inom IT eller att du förvärvat motsvarande kunskaper från tidigare arbete. Erfarenhet från IT-/OT-systemintegration eller arkitekturfrågor värderas högt för denna tjänst.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och välkomnar både nyutexaminerade studenter och mer seniora kandidater. Som person tror vi att du är prestigelös och ansvarskännande samt har en förmåga att se helheten, vilket gör dig uthållig i din stävan att nå uppsatta mål. Då kontaktnätet i rollen är brett, både internt och externt, krävs att du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du

– Har erfarenhet från arbete med systemintegration, arkitekturfrågor, Linux och Windows miljöer, Java, kodgranskning.

– Grundläggande kunskaper i ellära, elkraftssystem, processautomation, IEC 61850, projektledning och förvaltning kan även komma till nytta.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang. Vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i och uppmuntrar därmed kvinnliga sökanden till denna tjänst.

Läs mer om oss på:

www.vattenfalleldistribution.se  

Övrig information

Resor i tjänsten förekommer.

Rekryterande chef: Niklas Sigfridsson 076 119 16 29.

Rekryterare: Matilda Karlsson 070 235 28 58.

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Systemspecialist

Placeringsort: Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Systemintegratör/Systemförvaltare – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB