itjobb.se

Tycker du det är viktigt att utveckla Göteborg till en mer hållbar stad? Är du en skicklig systemspecialist som kan leverera IT-lösningar för att säkra vår verksamhet och våra anläggningar? På Göteborg Energi kan du ta ett nytt steg i din karriär samtidigt som du är med på vår resa mot en fossilfri framtid. Låter det som en utmaning som passar dig? Då vill vi att du hör av dig.

Du är med och skapar affärsnytta

IT-avdelningen hos Göteborg Energi levererar och förvaltar IT-tjänster till hela koncernen. Business Intelligence (BI) är ett av våra prioriterade områden, där vårt IT-stöd bidrar med ökad affärsnytta på både kort och lång sikt. Som systemspecialist ansvarar du både för den dagliga applikationsdriften och för utveckling av ny funktionalitet. Dessutom jobbar du brett inom BI, med allt från databashantering till identifikation av krav och behovsanalys, vilket ger dig stor insyn i såväl kärnsystem som verksamhet i ett av Sveriges största energibolag. Då vi arbetar med två partners inom BI, har vi också stora möjligheter att både hantera utveckling och utvecklas själva.

Det här blir ditt uppdrag hos oss

Göteborg Energi har ett omfattande datalager med många olika tillämpningar inom koncernen. Därför behöver du inte bara ha ett gott tekniskt kunnande utan även förstå hur IT kan utvecklas och användas för att stötta vår BI idag och i framtiden. I utvecklingsarbetet ingår allt från behovs- och kravanalys till utveckling, tester och produktionssättning. Andra uppgifter är:

  • Arbete med den dagliga driften, som avancerad felsökning, rättningar och användarstöd.
  • Förvaltningsarbete i form av t.ex. planering, utbildning, utredningar och framtidsspaningar. Du jobbar här i nära samarbete med övrig IT-förvaltning, verksamhet och projekt.

Några önskemål från vår sida

Du har en högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller annan likvärdig utbildning. För att klara rollen bör du ha flera års erfarenhet av IT, helst med liknande arbetsuppgifter inom BI eller nära relaterade områden. Du hanterar med självklarhet databaser, som t.ex. Oracle och MSSQL, och har dessutom jobbat med OLAP-kuber, SSAS, Power BI och Excel. Erfarenhet av andra BI-verktyg, ITIL och Pm3 är en merit.

För övrigt ser vi att du har en översiktlig kunskap inom arkitektur, infrastruktur, kommunikation och IT-säkerhet. Du kan också uttrycka dig ledigt både i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Har du dessutom en bakgrund inom energibranschen är det snudd på perfekt.

Egenskaper vi värdesätter högt

Vi letar efter dig som är nyfiken och vill utvecklas, med stort intresse för användning och användargränssnitt. Du tar gärna egna initiativ, hugger i när det behövs, och känner stort ansvar för att lösa utmaningar och driva projekt. Samtidigt gillar du att samarbeta och kommunicera med andra, så att ni tillsammans skapar resultat och når målen.

Det här får du av oss

Som anställd hos oss på Göteborg Energi kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på goteborgenergi.se/jobbamedoss .

Delar du vår vision och vill vara med att skapa ett mer hållbart Göteborg?

Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring ansökan kontakta Pia Strandh på 073-3409213, pia.strandh@cordovan.se.

 

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2020-08-10

Kontaktpersoner
Rekryteringskonsult Pia Strandh
mob: 073-3409213

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Sök tjänstenAlla lediga tjänster

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

Systemspecialist Business Intelligence

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Dela detta jobb