itjobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Falu kommuns digitaliseringsresa fortsätter och vi söker nu dig som drivs av att leverera smarta lösningar för bra användarupplevelser. IT-avdelningen satsar offensivt för att öka förmågan att stödja kommunens förvaltningar i steget från analoga verktyg till en digital värld. Vi strävar ständigt efter att möta våra kunders förväntningar och behov med framtidssäkra och effektiva lösningar.

Sektor service jobbar för ett nära samarbete mellan IT-avdelningen och kommunens övriga förvaltningar, där förvaltningen bidrar med specialistkunskap inom sitt respektive område och IT-avdelningen förser med kunskap och expertis med hur digitaliseringen kan bidra till en enklare och mer produktiv vardag. Huvudfokus i denna utveckling är kommunens slutkunder som huvudsakligen är kommunens invånare.

Välkommen till IT-avdelningen och Sektor Service på Falu Kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter som Systemspecialist inom identitetshantering innebär att du arbetar med våra plattformar Microsoft Identity Manager samt Nexus Hybrid Access Gateway.

I arbetsuppgifterna ingår även daglig drift som felsökning, vidareutveckling, implementation samt uppdateringar av processer och rutiner.

På IT-avdelningen bidrar du även tillsammans med övriga medlemmar i Infrastrukturgruppen med arbetet att utveckla den infrastrukturella arkitekturen.

KVALIFIKATIONER
Utbildning och erfarenhet

- Akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- Erfarenhet av Microsofts Windows serveroperativsystem
- Erfarenhet av att administrera Microsoft Active Directory
- Erfarenhet av stora och/eller komplexa organisationer
- Förståelse för hur verksamhet och IT interagerar
- Goda kunskapar i svenska och engelska, både i tal och skrift
- B-körkort

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som systemspecialist har du förmågan att analysera och förstå komplexa frågor och strukturer snabbt. Du trivs med ansvar, är kunnig inom ditt yrkesområde, vill utvecklas i din roll och strävar efter att hitta nya idéer och lösningar. Vidare är det viktigt att du har ett systematiskt arbetssätt där du planerar och prioriterar effektivt. Vi lägger stor vikt vid att du samarbetar effektivt och delar med dig av dina erfarenheter och din kunskap till kollegor och andra intressenter. Hos oss kommer du att kunna ta ett stort eget ansvar – och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och att utvecklas i din roll.

Det är meriterande om du har..

- Arbetat inom offentlig sektor

- Dokumenterad kunskap/erfarenhet kring:

Identitetslösningar i stora Windowsmiljöer 
Identitetsutgivare i stora miljöer (IDP)
Microsoft SQL Server
Microsoft Identity Manager, MIM/FIM
Powershell
Tvåfaktorsautentisering, 2FA
Single sign-on, SSO (SAML, OpenID Connect)
Nexus Hybrid Access Gateway, HAG

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.
Våra kunders säkerhet är viktigt för oss. Det innebär att vi kommer efterfråga utdrag ur belastningsregistret för denna tjänst. Testning och arbetsprov kommer att vara en del i rekryteringsprocessen.
Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

UPPLYSNINGAR

Daniel Magnusson, chef IT-infrastruktur Tel: 023-825 86.

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Christina Johansson, Vision, 023-821 10
Ulrika Bergman, SACO, 023-827 74

Kontaktinformation
Daniel Magnusson, IT-ingenjör

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun

Logga

Systemspecialist Identitet

Företag Falu kommun
Ort
Utgår

2020-01-21

Ansök nu

Dela detta jobb