itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemspecialist SCADA

Vill du vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik? Har du ett gediget intresse för automation, styrsystem och processtyrning?

I sådana fall, kom och var med oss på vår spännande resa som precis ska börja. Vi står just nu i startgroparna för en ordentlig modernisering och upprustning av vår trafikkritiska driftövervakning av SLs kraftförsörjning och anläggning!

Trafikförvaltningens teknikavdelning befinner sig i en utvecklingsfas och behöver växa för att klara framtida utmaningar. Under kommande åtta år ska trafikförvaltningen ta emot ca 30 procent mer anläggning och fordon bara i tunnelbanan, men även övrig anläggning kommer att växa. Och för att möta behoven bildar vi nu sektionen Styr och övervakning vars primära fokus blir att säkerställa en effektiv och tillgänglig infrastrukturanläggning.

Sektionen är indelad i 3 grupper;

  • Styrsystem som jobbar med utveckling och förvaltning av trafikförvaltningens styrsystem
  • Driftledning som består av två operativa team som jobbar 24/7/365 med eldriftledning och bandriftledning.
  • Driftplanering vars ansvar är arbetssätt, mottagning av ny anläggning samt rotorsaksanalyser.

Hos oss får du möjligheten att vara med och forma utvecklingen av våra styrsystem och ta fram kravställning för området Styr & övervakning.

Du kommer även delta i många av Trafikförvaltningens omfattande infrastrukturprojekt, så som t.ex. FUT(Nya tunnelbanan), Slussen projektet och andra spännande projekt.

Om tjänsten

I rollen som systemspecialist SCADA har du en ledande roll i utvecklingen och förvaltningen av våra SCADA-system, du blir en nyckelperson i vårt nya utvecklingsteam för SCADA-systemet ÖS. Du kommer ha ett naturligt samarbete med teknikförvaltare, systemingenjörer, driftingenjörer, IT-specialister & förvaltare samt även Trafikförvaltningens omfattande projektavdelning.

Som systemspecialist SCADA blir din första utmaning att vara en drivande part i att utreda vår implementation och bestämma riktning för systemets framtida utveckling. Du kommer även delta i övergripande processarbete för området styr & övervakning.

Rollen ställer krav på god teknisk kompetens inom området samt höga krav på tydlig kommunikation, både i tal- och skrift, då du kommer arbeta med att ta fram kravställande dokumentation och delta i forum med både interna och externa intressenter.

Du blir en del av en grupp på 11 personer som ansvarar för förvaltning och utveckling av Trafikförvaltningens SCADA-system, där halva gruppen omfattar det nya utvecklingsteamet som är under etableringsfas.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning på systemutveckling/automation och flerårig arbetslivserfarenhet inom SCADA-system eller fastighetsstyrning/industriell automation.

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har erfarenhet av, eller kunskap om:

  • Systemintegration

  • Databasarbete

  • Industriella protokoll/standarder (t.ex. Modbus, OPC-UA, IEC 61850, IEC 60870-5-104)

  • Utveckling och kravställning av SCADA system (t.ex. Network Manager eller iFIX)

  • Remote management system för RTU/PLC (t.ex. SICAM Toolbox II)

Som person är du strukturerad och noggrann, bra på att planera och prioritera, agerar affärsmässigt gentemot alla kontaktytor, har ett analytiskt och problemlösande mindset samt är en skicklig kommunikatör.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christian Rashdan, tfn 08-1233 3328. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 08-1233 3222. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Sista ansökningsdag är 2022-08-15 och intervjuer kommer att påbörjas i augusti. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: systemspecialist, SCADA, systemintegration

#LI-hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Systemspecialist SCADA

Trafikförvaltningen, Region Stockholm