itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemtekniker med ansvar för klientplattform

Ort
Utgår

2022-05-23

Ansök nu

Systemtekniker med ansvar för klientplattform

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Då en av våra kollegor går vidare till en annan tjänst inom IT-enheten söker vi nu en drifttekniker som är huvudansvarig för vår klientplattform. Hos oss har du möjlighet att vara med och utvecklas i en väl sammansvetsad grupp med gott arbetsklimat. Trivs du med att utveckla och förbättra en verksamhet har du goda möjligheter att kunna påverka.
 

Arbetsuppgifter

För dig som visar driv och intresse erbjuder vi en tjänst med stimulerande utvecklingsmöjligheter. Vi behöver stärka den del av vår drift som arbetar med Microsoft/Windows och söker därför en erfaren klientansvarig. Som klientansvarig hos oss har du en viktig roll för leveransen till myndighetens medarbetare. Du har ett nära samarbete med erfarna kollegor som hanterar support-, infrastruktur- och säkerhetsfrågor. Du är självständig och planerar ditt arbete tillsammans med IT-kollegor och våra leverantörer.

Ditt ansvarsområde
I din roll ansvarar du för att:
• Förvalta och vidareutveckla vår klientplattform som är baserad på VMware och Microsoft.
• Förvalta vår katalogtjänst Active Directory samt vår VDI-miljö.
• Förvalta och vidareutveckla applikationsdistribution för vår klientplattform som är baserad på Windows 10.
• Hantera säkerhetsrelaterade åtgärder och hålla systemen uppdaterade.
• Ta fram förvaltningsplaner för lösningar som används inom ditt område i samarbete med IT-enhetens förvaltningsledare.
• Vara delaktig i genomförande av upphandlingar och bevaka avtal kopplat till klientplattformen.
• Ta fram underlag för systemförvaltningsbudget för de programvaror som du ansvarar för samt göra uppföljningar av kostnadsutfall under året.
• Vara delaktig i att sammanställa och analysera statistik i syfte att mäta uppsatta mål och ta fram lösningar som kan effektivisera supportfunktionen.
• Aktivt delta i och utveckla supportmöten.
• Underhålla och utveckla register över datorer och telefoner.
• Agera backup på supporten vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av förvaltning av klientplattformar, är beredd att ta ett stort ansvar inom ditt område och har intresse och ambition att utveckla dig inom IT-drift. Du har avslutad gymnasial utbildning med IT-inriktning eller annan relevant utbildning inom området.

Du har erfarenhet av klientplattformarna SpecOps och Intune eller liknande verktyg.
Du har goda kunskaper i Windows Server inklusive certifikatshantering, Windows, Azure, applikationsdistribution, Active Directory, Group Policys, Microsoft Exchange, VMware och VDI-miljö. Du har kunskaper i IT-säkerhet och ett brett teknikintresse. Du har erfarenhet av upphandlingsfrågor, utredningar samt att ta fram underlag inför budget.

Det är meriterande om du har:
• certifieringar inom Microsoft-området.
• erfarenheter av molnbaserade IT-tjänster som Azure, Office365 eller motsvarande.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund.

Anställningens omfattning

Snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2.3.a-H22-05035

Lön

Individuell lönesättning. Månadslön.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning på alla anställningar.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Dela detta jobb

Systemtekniker med ansvar för klientplattform

Kemikalieinspektionen