itjobb.se

Systemtekniker med inriktning Applikationsdrift

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-07-20

Ansök nu

Systemtekniker med inriktning Applikationsdrift

Här finns chansen för dig som vill vara med och forma framtidens infrastruktur i en roll som Systemtekniker! Du kommer att arbeta på en stor myndighet där ditt arbete bidrar till att underlätta vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. I den här spännande rollen ingår du i ett team som tillsammans driver dagens och utvecklar framtidens system. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Myndigheten som du kommer arbeta på står inför stora systemskiften och nya IT-lösningar inom de närmsta åren. En stor del i denna förändring innebär att ta vara på och försöka nyttja digitaliseringens möjligheter till fullo. Här får du som en viktig del av IT-organisationen vara med och göra Sverige närmre med hjälp av moderna och innovativa lösningar.

Utifrån din tidigare erfarenhet och kompetens kommer du att få en gedigen introduktion i ditt arbete, internutbildning och vid behov en erfaren mentor. Här finns en möjlighet att utvecklas tillsammans med myndighetens övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos myndigheten. Deras intention är långsiktig förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med drift, driftsättningar och stöd runt myndighetens applikationsmiljö inom järnvägsnära system. Miljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattform men det förekommer även Oracle och en stor mängd integrationer och kopplingar mot operativa system med olika typer av inbyggda IT-system.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:

 • Applikationsdrift och applikationssupport av operativa järnvägssystem
 • Arbete med automatisering av driftsättningar
 • I takt med teknikutvecklingen optimera driftmiljöer
 • Ha en öppen dialog med verksamhet och övriga delar av IT i driftfrågor

Som Systemtekniker inom Applikationsdrift är ditt arbete avgörande för trafikledarnas förmåga att styra järnvägstrafiken. Systemen behöver ha hög tillgänglighet och beredskap ingår i denna tjänst. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och kräver en godkänd säkerhetsprövning utifrån 3 kap 1§ i Säkerhetsskyddslagen.

Vi söker dig som

 • Har minst en gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig

 • Har minst ett års arbetserfarenhet av området applikationsdrift.

 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, då kommunikation och dokumentation görs på båda språken.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Windows serverplattform, MS SQL, IIS, Failover Cluster Manager och/eller PowerShell script.

Som person är du:

 • Noggrann
 • Problemlösande
 • Ansvarstagande

Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Solna eller Borlänge

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och myndighetens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Systemtekniker med inriktning Applikationsdrift

Academic Work