itjobb.se

Systemtekniker (server och lagringslösningar)

Företag Atrivo
Ort
Utgår

2019-11-29

Ansök nu

Systemtekniker (server och lagringslösningar)

Vi söker en självgående och kommunikativ systemtekniker till långt uppdrag i Stockholm, med start i januari 2020.
Vår kund är en av de största inom sin bransch och strävar efter att ge sina medarbetare goda utvecklingsmöjligheter. Egenskaper som värderas högt är engagemang, vilja att ge service utöver det vanliga, att vara lösningsorienterad och initiativrik. Du kommer till en arbetsplats med väl fungerande processer och rutiner där du får stora möjligheter att lära dig av dina arbetskamrater och själv dela med dig av dina erfarenheter.

Uppdragsbeskrivning:
Uppdraget omfattar i huvudsak drift av server- och lagringslösningar och i viss mån backuplösningar. Installera, felsöka, optimera och konfigurera serverplattformar, både fysiska och virtuella. Det innebär också att övervaka trender för belastning och kapacitet. Miljöerna är komplexa med flera kundgrupper som ställer höga krav på tillgänglighet och prestanda.
Vid nya releaser kan du komma att vara delaktig vid planering, genomförande samt införande i både test- samt produktionssystem. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten.
Du kommer att ingå i en grupp som tillsammans svarar för kundens samlade server-, lagrings- och backupdrift.
Du ska ha lätt för att förstå och förklara olika tekniska komponenter i dialogen med tekniker och medlemmar i olika projekt, men måste även vara van att arbeta självständigt. Du behöver ha vana och god förmåga att dokumentera genomförda förändringar och framtagna slutsatser efter t.ex. felsökning/granskning plattformar. Miljön ligger i teknisk framkant och säkerhetstänket är väl utvecklat.

SKA- och BÖR-krav: Konsultens erfarenhet:

Du ska ha genomfört liknande uppdrag som beskrivs i uppdragsbeskrivningen och ska kunna visa upp nedanstående erfarenhet och personliga egenskaper. Konsulten SKA ha hög kompetens och arbetslivserfarenhet av driftsättning i servermiljö, minst 9 års erfarenhet. Konsulten SKA ha hög kompetens inom och arbetslivserfarenhet av drift och underhåll av Microsoft Windows Server 2012 och senare versioner, minst 6 års erfarenhet. Konsulten SKA ha hög kompetens inom och arbetslivserfarenhet av drift och felsökning av MS SQL 2012 och 2017, minst 5 års erfarenhet. Konsulten SKA ha grundläggande nätverkskunskaper t.ex. brandväggar och routing, minst 8 års erfarenhet. Konsulten SKA ha hög kompetens inom och arbetslivserfarenhet av drift och underhåll av SAN- och/eller NAS-miljö, minst 5 års erfarenhet. Konsulten SKA ha hög kompetens inom och arbetslivserfarenhet av systemadministrativa arbetsuppgifter på virtualiseringsplattformar. Konsulten SKA ha certifiering avseende administration av virtuell miljö. Bifoga ett certifikat för att verifiera detta. Konsulten SKA ha kompetens inom och arbetslivserfarenhet av drift och felsökning av klustrad MS SQLmiljö, minst 4 års erfarenhet. Konsulten SKA ha hög kompetens inom och arbetslivserfarenhet av versions- och patchhantering, minst 8 års erfarenhet. Konsulten SKA ha hög kompetens inom och arbetslivserfarenhet av att dokumentera sitt arbete på svenska. Konsulten SKA ha god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska med andra personer. Konsulten ska också ha god samarbetsförmåga, känsla för service samt förmåga att arbeta i och anpassa sig till en grupp. Konsulten BÖR ha kompetens inom och arbetslivserfarenhet av utförande samt uppföljning av prestanda, kapacitet och tillgänglighetsplanering, minst 6 års erfarenhet. Konsulten BÖR ha kompetens inom och arbetslivserfarenhet av att självständigt föreslå förbättringar och effektiviseringar av IT-miljön i datacentret ur ett proaktivt perspektiv, minst 6 års erfarenhet. Konsulten BÖR ha kompetens inom och arbetslivserfarenhet av licenshantering, minst 5 års erfarenhet. Konsulten BÖR ha kompetens inom och arbetslivserfarenhet av backupsystem samt integrationer mellan backupsystem och virtuella miljöer, minst 3 års erfarenhet.
 
Säkerhetsklassning:
Uppdraget är säkerhetsklassat (klass 2), det innebär att kunden kommer att genomföra en registerkontroll av konsulten.


OM ATRIVO

Atrivo har sedan starten 2003 fokuserat på att leverera erfaren kompetens inom områdena IT-Operations, Service och Support samt Business IT. Vår ambition är att vara Stockholms vassaste leverantör av supporttekniker, applikationstekniker, nätverkstekniker, projektledare samt IT-Managementkonsulter.

Vill du jobba med IT är det hos Atrivo du ska vara.

Välkommen med din ansökan!
Måns Kjäll 070 222 21 26

Dela detta jobb

Systemtekniker (server och lagringslösningar)

Atrivo