itjobb.se

Systemutvecklare

Ort
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Systemutvecklare

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Campus- och IT-avdelningen är en avdelning inom Södertörns högskolas centrala förvaltning som ansvarar för lokaler, nätverk, servrar, telefoni, IT-support, licensadministration och systemutveckling. Sektionen för högskolegemensam systemutveckling, som är en del av Campus- och IT-avdelningen, består av fyra systemutvecklare och en systemadministratör.   

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare vid sektionen för högskolegemensam systemutveckling kommer du i huvudsak att arbeta Angular.io mot Node.js api med GIT som versionshantering. Datalagring sker oftast i MS SQL. I och med att vi är så få är det dock viktigt att vi i förlängningen behärskar hela miljön både frontend och backend. I arbetsuppgifterna ingår även second line support för IT-kontohantering och Office365.

Som systemutvecklare utvecklar du nya tjänster och funktioner i högskolans olika datasystem. Du kommer i första hand jobba med webapplikationer som arbetar med data från MS SQL, webservices och REST-tjänster. Utvecklingsarbetet syftar till att optimera kommunikation och arbetsflöden på högskolan och samtidigt minimera administration. Tjänsten innebär naturligtvis även att de applikationer som du utvecklar unit-testas och dokumenteras. Utvecklingsarbetet sker i projektform så du kommer både delta och leda projekt. I tjänsten ingår även driftansvar för ett antal servrar och därtill serveradministration. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning, tex med inriktning mot systemutveckling, eller har minst 5 års arbetslivserfarenhet som kan bedömas som likvärdig. Du har omvärldsbevakning gällande node.js och frontendutveckling och idéer om vad som kan implementeras och fungera i en storskalig miljö. Du har dokumenterade erfarenhet av UI-design och är intresserad av moderna javascript ramverk/bibliotek såsom Angular 2+. Utöver goda kunskaper i javascript, typescript, css och automatiserade tester har du även erfarenhet av Powershell. Du har också erfarenhet av Windows-plattformarna (dvs. server och workstation) samt arbetat med dokumenterade tester.

Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du är intresserad och villig att lära dig nya tekniker. Du har erfarenhet av att arbeta aktivt i projekt och har förmåga att ta egna initiativ samt kan arbeta både självständigt och i grupp. Eftersom utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med beställaren behöver du ha vana av att samarbeta med andra och kunna lyssna och fånga upp idéer. Du ska även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, främst på svenska men även på engelska. 

Följande är meriterande, styrkt med relevant certifiering där det är möjligt:

  • Erfarenhet av Azure molntjänster
  • Erfarenhet av VMware
  • Erfarenhet av nätverksadministration
  • Erfarenhet av Devops, särskilt Visual Studio Team Services
  • Kunskap om IT-säkerhet
  • Kunskap om högskolevärldens processer såsom antagnings- och registreringsprocesser.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är tillsvidare och omfattar heltid med tillträde snarast. Högskolan tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi vill ha din ansökan senast den 26 maj 2019.
Bifoga sedvanliga handlingar, inklusive kopior av betyg och eller de intyg som du vill åberopa.

Ytterligare upplysningar

Veronica Waldemarson, biträdande avdelningschef, tel: 08-608 50 57, e-post: veronica.waldemarson@sh.se

Anne-Lee Lindgren, HR-specialist, tel 08-608 40 18.

Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:

SACO: Antonia Ribbing, tel: 070 -602 87 61, antonia.ribbing@sh.se
ST: Karin Magnusson tel: 08 -608 41 75, karin.magnusson@sh.se
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, henry.wolling@ki.se

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Systemutvecklare

Södertörns högskola