itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemutvecklare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en självgående och driven problemlösare för arbete med systemutveckling och förvaltning av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Våra system är viktiga för verksamheten och du kommer att arbeta i nära samarbete med våra övriga avdelningar mot vårt gemensamma mål: att producera underrättelser för våra uppdragsgivare. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Ditt huvudsakliga uppdrag i rollen som systemutvecklare är att arbeta med mjukvaruutveckling av IT-system för analys och bearbetning av data. Du kommer att arbeta med IT-system i alla delar av vår livscykel: utveckling, test och förvaltning. Arbetet sker i kontorsmiljö tillsammans med härliga kollegor. Vi tar gemensamt ansvar för alla aspekter av systemutveckling samt uppmuntrar kreativitet och nytänkande. Samarbete är en förutsättning, och vi ser positivt på att hjälpas åt att få verksamheten att utvecklas och växa, både organisatoriskt och på ditt personliga plan. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:

  • Universitet/Högskoleutbildning inom IT alternativt erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet

  • Mycket goda kunskaper inom systemutveckling, aktuell erfarenhet inom Java, C#, C++ eller Python

  • Erfarenhet av utveckling i Linux

  • Erfarenhet av Test & Verifiering

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av automatisering (CI/CD)

  • Erfarenhet av SQL

  • Erfarenhet av databaser så som Hadoop, MongoDB eller Elastic Search

  • Erfarenhet av containerteknologi/microservices  

  • Erfarenhet av Agilt arbetssätt

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en självgående person som kan behålla lugnet och driva dina processer framåt med fokus på rätt saker. Du arbetar bra med komplexa frågor och trivs med att analysera och bryta ner problem i dess beståndsdelar för att lösa komplicerade frågeställningar och problem.

Som person är du lojal och visar stort omdöme där du väger samman information och olika hänsynstaganden vid uttalanden, ageranden och beslut samt att du sätter höga mål och arbetar för att lösa dem. Du har en positiv inställning mot ditt arbete och din organisation och handlar i enlighet med fattande beslut, mål och riktlinjer. Men du kan också söka upp nya utmaningar och ta initiativ inom ramen för ditt arbete. Du samverkar genom att främja och utveckla andras idéer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 42 96. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-07-03.
Ange referensnummer 3920/20 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

Systemutvecklare

Försvarets Radioanstalt