itjobb.se

Systemutvecklare inom BI till Elektroskandia

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-02-01

Ansök nu

Systemutvecklare inom BI till Elektroskandia

Mängden data som är tillgänglig idag är större än någonsin, vilket tillåter organisationer att fatta välgrundade affärsbeslut snabbare. Men stora mängder information ställer också höga krav på ordning, struktur och tydlighet i datan. Som systemutvecklare inom Business Intelligence, eller BI, arbetar du med att göra datan lättillgänglig och användbar inom verksamheten hos Elektroskandia.

Om tjänsten

Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen, som är ett av världens största el- och teknikföretag etablerade i 44 länder runt om i världen. De arbetar med att marknadsföra samt sälja elmaterial och -system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. Kontoret är beläget i Rotebro, Sollentuna, nära kommunikationer. Med pendeltåg från centralen till kontoret tar det bara 24 minuter. Du kommer att vara del av en snabbrörlig organisation och välkomnas till ett kompetent team vars stämning präglas av en värme, dialog och humor.

Arbetsuppgifter

I din roll som systemutvecklare inom BI hos Elektroskandia kommer du att med hjälp av verktygen SSRS, SSAS och SQL skapa och utforma rapporter som hjälper verksamheten att visualisera nuläget och sätta upp strategier och prognoser för framtiden, på både kort och lång sikt. Ditt uppdrag innebär att arbeta nära kravställare och interna användare i verksamheten för att definiera, formulera och beskriva det behov som finns på en rapport.

Tjänsten passar dig som känner dig hemma på SQL och vill vara med på Business Intelligence-vågen. Du vill arbeta i framkant i en organisation och lockas av att jobba med effektfulla visualiseringar, rapporter och dashboards där även din känsla för layout kommer till uttryck.

Vi söker dig som

  • Har en utbildning inom systemutveckling, programmering, datavetenskap, industriell ekonomi eller närliggande område
  • Har goda kunskaper inom SQL-utveckling, SSRS samt SSAS
  • Har goda kunskaper i det svenska samt engelska språket

Det är meriterande om du har erfarenhet av integrationer med hjälp av SSIS, samt av Power BI. Det är även positivt om du har erfarenhet av att arbeta i en verksamhetsnära roll som analytiker, controller eller planner.

För att trivas i rollen ser vi att du är analytisk och problemlösande genom att du agerar för att förekomma problem och hitta den mest effektiva lösningen. Du värdesätter att ha en god struktur i ditt arbete, är noggrann och har en god samarbetsförmåga.

ÖVRIG INFORMATION

  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: Sollentuna, Stockholm
  • Kontaktuppgifter: Isabelle Lundborg

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Elektroskandias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Information om företaget

Elektroskandia är Sveriges ledande el-teknikgrossist och har idag mer än hundra års erfarenhet att luta sig emot. Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen – ett av de största elgrossistföretagen i världen. I koncernen ingår idag mer än 170 företag i 44 länder, spridda över fem kontinenter. I deras position mellan tillverkare och slutkund, vill de vara mycket mer än en passiv länk i en kedja. De strävar efter att med sina system och erfarenhet, bidra till ökad effektivitet och lönsamhet i kundernas inköps- och säljorganisation.

Dela detta jobb

Systemutvecklare inom BI till Elektroskandia

Academic Work