itjobb.se

logga

Systemutvecklare med agilt förhållningssätt, Luleå

Ort
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Systemutvecklare med agilt förhållningssätt, Luleå

Vill du fortsätta utveckla din kompetens inom Java, Spring och low-code teknologi och samtidigt vara med på en spännande förändringsresa?

Vi expanderar och skapar flera agila team för att kunna möta förväntningarna och bygga framtidens plattform för hantering av våra pensionsförmåner. Vår IT avdelning finns etablerad i både Stockholm och Luleå och därmed även våra aglia team.

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. IT-avdelningen i Luleå består idag av ca 30 medarbetare och växer kraftigt, bl.a. för att möjliggöra genomförandet av den nya Pensionsöverenskommelsen.

Vår vision är att göra pensioner enklare. Att utveckla digitala tjänster är ett viktigt uppdrag: i framtiden ska fler kunna göra sina ärenden på webben och automatiserade system ska effektivisera handläggningen. Vi ska kunna hantera åtta miljoner användare och värden upp till tio procent av Sveriges BNP. Det ställer höga krav på teknik, användbarhet och säkerhet. Vi jobbar med agila metoder där vi samverkar virtuellt med alla ingående delar i verksamheten.

Så här säger vår IT-chef Bengt Blomberg om framtiden för Pensionsmyndigheten:
”I takt med att vi svenskar lever längre så förändras kraven på systemstöd för nya pensionsregler. IT-mässigt är det här en rejäl utmaning men också en fantastisk möjlighet för dig som vill jobba med modern systemutveckling, må bra bland trevliga och kompetenta kollegor och samtidigt skapa samhällsnytta.”

Arbetsbeskrivning

Vår IT-organisation är under stark utveckling och därför söker vi systemutvecklare som vill vara med och bygga nästa generations plattform för hantering av våra pensionsförmåner i Sverige. I våra agila team finns tvärfunktionella förmågor såsom, kravställare, test och drift. Vi håller ett högt tempo i vår utveckling och driftsättning av nya funktioner sker löpande. Vi jobbar tillsammans i många agila team och levererar kundvärde tillsammans och i samma takt.

Du kommer att ingå i ett agilt team tillsammans med kollegor från olika delar av organisationen och med olika förmågor där samarbete och att lära av varandra är centralt. I din roll ingår att kontinuerligt jobba med det egna teamets kompetensutveckling, arbetssätt, och kvalité samt effektivisering av systemutvecklingsprocessen. Som myndighet jobbar vi långsiktigt och är måna om att våra kollegor och system utvecklas och förvaltas på ett bra sätt.

Vi uppmuntrar användandet av modern teknik och här finns tekniker och ramverk så som Spring, Hibernate, Elastic, Docker, OpenShift, Linux, Maven, Camunda och Jenkins 2 med flera.

Utbildning och erfarenhet

För att lyckas i rollen ska du ha:

- Flerårig erfarenhet som systemutvecklare
- Eftergymnasial utbildning inom relevant område
- Goda kunskaper i Java, Spring
- Erfarenhet av agila metoder
- Erfarenhet av IntelliJ, GIT, Jira eller likande verktyg
- Goda kunskaper i såväl svenska som engelska

Det är också meriterande om du har erfarenhet av:
- SpringBoot
- Databasteknik
- OpenShift
- Kubernetes
- Docker
- Continuous Integration
- Continuous Delivery

Egenskaper

För att trivas i rollen som utvecklare hos oss tror vi att du uppskattar att arbeta i agila team tillsammans med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller leverans och kvalité på det vi levererar till våra användare och kunder. Du får en hög grad av frihet och vi förväntar oss att du tar ansvar, tar egna initiativ och har en drivkraft att få saker gjorda.

Vi stävar efter att leverera Bäst IT för Sverige och för att nå dit har vi stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats. Du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter. Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.
Vi sitter i ljusa och nyrenoverade lokaler i närheten av Coop Arena.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Annelie Hjärne;
annelie.hjarne@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:
SACO: Anna-Karin Åhrman Cortelius, tel. 010-454 39 14
ST: Rikard Kinderås, tel. 010-454 20 10.

Under semesterperioden i juli och inledningen av augusti har vi tyvärr begränsade möjligheter att svara på frågor, men skicka gärna in din ansökan till oss ändå. Har du frågor som vi inte hunnit besvara, så återkommer vi gärna i augusti innan vi startar intervjuprocessen. Intervjuer sker löpande, men påbörjas tidigast i början av augusti.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2020- 93 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag

2020-08-10

Dela detta jobb

logga
Systemutvecklare med agilt förhållningssätt, Luleå

Pensionsmyndigheten