itjobb.se

Systemutvecklare med inriktning på webbteknik till SCB

Ansök nu

Systemutvecklare med inriktning på webbteknik till SCB

SCB-logga-100x110.png

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 200 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning

SCB:s IT-avdelning finns i Örebro och har ungefär 130 medarbetare som utvecklar och förvaltar IT-system för att stödja SCB:s statistikproduktion. Vi ansvarar för att IT-lösningarna kostnadseffektivt och kvalitetsmässigt uppfyller verksamhetens krav genom att bland annat ersätta produktunika IT-lösningar med SCB:s gemensamma verktyg. Vi arbetar med allt från kravfångst, arkitekturförutsättningar och systemutveckling till test, produktionssättning och drift.

Vill du få möjlighet att jobba med modern webbutveckling inom Microsoft-plattformen?

Som fullstack systemutvecklare med inriktning på webbteknik hos SCB jobbar du både med front-end och back-endutveckling. Du ingår i ett team med tre andra personer som arbetar tätt ihop. Teamet har främst kontakter internt inom SCB. Den systemutvecklare vi nu söker kommer delta i utvecklings- och förvaltningsarbete inom området ”Utforma, utvärdera och statistisk infrastruktur” där bland annat projektet Mink pågår för att ta fram ett IT stöd för Metadata. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad systemutvecklare eller har skaffat dig motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du ska ha arbetat som systemutvecklare under några år med teknikerna Angular, C#, SQL, HTML, CSS samt Javascript.
Du bör även ha teknisk kompetens inom några av följande tekniker: Angular JS, React och Vue. Meriterande är om du har kunskap om agilt arbetssätt samt arbetat med back-end och front-endutveckling i Microsoftutvecklingsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för den här tjänsten behöver du vara driven, noggrann och ha ett strukturerat arbetssätt. Det är också viktigt att du är ansvarstagande och har god samarbetsförmåga samt att du kan utrycka dig väl på svenska, i såväl tal som skrift.

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen

Tjänsten är tillsvidare men inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då din ansökan senast 2020-01-06, märkt med dnr A2019/4407, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor. 

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Andréas Byström tel. 010-479 40 00

Fackliga företrädare

Krister Näsén, ST inom SCB, tel. 010-479 40 00.

Kristina Strandberg, Saco-S föreningen vid SCB, tel. 010-479 40 00.

Övrigt

Då avdelningen har övervägande manliga medarbetare ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Dela detta jobb

Systemutvecklare med inriktning på webbteknik till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån