itjobb.se

Systemutvecklare/Systemarkitekt till Tillväxtverket

 

Är du en driven, strukturerad och mål- och resultatinriktad person? Brinner du för systemarkitektur och vidareutveckla och förvalta system? Har du erfarenhet av webbutveckling och systemutveckling i Java EE? Då kan du vara den vi söker.

Vi på Tillväxtverket arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör vi genom att stärka företag och regioner. Vi erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ger direkt nytta till företag, och också förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar. Tillväxtverket är nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar är vår vision.

IT-enheten tillhandahåller tjänster för IT-drift, IT-utveckling och IT-support samt ansvarar för att myndigheten har ett ändamålsenligt IT-stöd på arbetsplatsen. Enheten består av två grupper:

 • IT Utveckling
 • IT Förvaltning och support

Om tjänsten:

I rollen ingår att vara en drivkraft i frågor som rör systemarkitektur och att tillsammans med scrumteamet vidareutveckla och förvalta Nyps 2020 för Tillväxtverket. Verksamhetssystemet Nyps är ett ärendehanteringssystem för Tillväxtverket samt ytterligare ett 40 tal organisationer. Nyps hanterar idag 10 olika huvudstödtyper som Tillväxtverket utvecklar och förvaltar. Systemet består av e-tjänster för företag och klienter för handläggning. Systemet är numera känt för att handha korttidspermitteringarna. För att utveckla systemet Nyps 2020 arbetar vi bl a inom följande tekniker backend: JavaEE7 el. 8, Java SE 8, EJB3, JPA2, Scala, CDI 2, JAX-RS, Oracle, SQL, Wildfly, Flyway, Google Guava, Apache Commons, JUnit, Scalatest, Scalacheck, Docker, Camel. Och följande tekniker frontend: ECMAScript 6 Typescript, NodeJS, Webpack, Lodash, RxJS, Karma, Jasmine, Angular JS, Angular 2+, JQuery, HTML5, CSS3, LESS, Twitter Bootstrap, Redux. DevOps:Docker, Kubernetes, Openshift eller motsvarande. 

Ditt tjänstgöringsställe är Östersund eller Stockholm. Projektorganisationen är spridd framför allt på orterna Stockholm, Östersund och Arjeplog. Resor kan ingå i tjänsten.

Vi söker dig som har:

 • Utbildning från universitet eller högskola, motsvarande minst tre års studier inom område: system/datavetenskap eller annan  utbildning som Tillväxtverket bedömer som relevant. 
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete med webbutveckling och systemutveckling i Java EE.
 • Systemarkitektur och design.
 • Containerteknologi som Docker inom DevOps området.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i engelska i skrift.
 • Frontend: Angular, HTML5.
 • Backend: JPA2, CDI2, JAX-R.

Följande är meriterande:

Erfarenhet av:

 • Containerteknologier, DevOps, Kubernetes
 • Användbarhet och design
 • Agilt arbetssätt, t ex Scrum

Som person söker vi dig som är:

 • Har en god samarbetsförmåga: Arbetar bra med andra. Är lyhörd och smidig; lyssnar, kommunicerar och löser meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt.
 • Strukturerad: Är en god organisatör och planerar i förväg för att säkerställa genomförandet. Tar hänsyn till möjliga förändringar i sin planering. Har ordning och reda och arbetar systematiskt och med relevanta verktyg. Håller deadlines.
 • Mål och resultatinriktad: Motiveras av uppsatta mål och arbetar hårt, prioriterat, uthålligt för att nå målen och få arbetet utfört. 
 • Handlingskraftig: Drivande, initiativtagande och självgående. Tar initiativ och sätter igång aktiviteter som gynnar verksamheten. Arbetar självständigt och tar eget ansvar för sitt arbete.    

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2020.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta gruppchef, Daniel Fornstedt, 08-681 94 30. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Emelie Ingmarsson 08-681 94 31. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Johan Thorell, ST, tfn 08-681 66 01. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, eventuella tester, intervjuer samt referenstagning.

Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid! I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

 

Kontaktpersoner

 

Länk till den här sidan
https://tillvaxtverket.se/ledigajobb?rmpage=job&rmjob=939&rmlang=SE

logo

Systemutvecklare/Systemarkitekt till Tillväxtverket

Företag Tillväxtverket
Ort
Utgår

2020-08-14

Ansök nu

Dela detta jobb