itjobb.se

Systemutvecklare till LKDATA

Ort
Utgår

2021-08-01

Ansök nu

Systemutvecklare till LKDATA

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområdet LKDATA omfattar ca 100 anställda och omsätter cirka 200 miljoner kr. LKDATAs uppdrag är att stödja, utveckla och effektivisera kommunens verksamheter genom att kombinera hög kunskap inom informationsteknologi och kommunal verksamhet. Genom denna unika kombination ser vi till att våra kunder kan koncentrera resurserna på sin kärnverksamhet.

LKDATA strävar efter att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, ha inflytande, lust och möjlighet att utvecklas både i arbetet och som individ. Vi arbetar enligt ITIL Service Management och vår verksamhet är, sedan 2010, certifierad enligt ISO/IEC 20 000. Vi nyttjar även portföljstyrningsmodellen PM3 för kommunövergripande planering/samordning.

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare arbetar du främst med utveckling av system, e-tjänster och integrationslösningar. Samarbete med både utvecklare, arkitekter, systemförvaltare och slutanvändare av IT-system sker dagligen. 

Vi arbetar med agila möten där vi följer upp teamets planering och hjälper varandra vid behov. Det är oftast flera utvecklingsprojekt på gång och detta kräver att du anpassar dig till förändringar och prioriteringar när arbetet kräver det. Vi har en öppenhet och flexibilitet som gör oss väl sammansvetsade och vi lär kontinuerligt av varandra.

Du kommer arbeta i vårt automatiseringsteam där vi tillsammans hittar arbetssätt och metoder för att omsätta krav till verklighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet inom systemutveckling och modern infrastruktur. 

Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem för att hitta lösningar. Vidare ser vi att du har arbetat med systemutveckling och kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift då tjänsten innefattar flera kontaktnät. 

För att bli framgångsrik i tjänsten självständig och tar ansvar för dina uppgifter genom att planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för att nå mål och resultat.

Som person är du öppen och trivs med att samarbeta med kollegor. Du har vilja och intresse att hjälpa andra och du har ett gott bemötande mot såväl kunder som kollegor. Du är flexibel och kan smidigt ställa om i förändringar gällande arbetsuppgifter och prioriteringar.

Vi söker dig som har arbetat med:

 • C# eller Java

 • Webbutveckling

 • Javascript/Typescript

 • Versionshantering, t.ex. GIT

 • SQL

 • Script som Powershell, Python mm

Det är meriterande med erfarenhet av:

 • Automatiserad testning och testdriven design

 • E-tjänster

 • RoMappningsverktyg för format-transformering

 • Lösningsarkitektur

 • IT-säkerhet

 • Hantering av stora datamängder

 • Arbete inom offentlig verksamhet.  

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Intervjuer kommer att ske i augusti 2021.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7367

Dela detta jobb

Systemutvecklare till LKDATA

Linköpings kommun