itjobb.se

Systemutvecklare till Q-linea

Blodförgiftning är den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Snabb vård är nyckeln till överlevnad och Q-linea gör det möjligt att hitta rätt vård för varje patient. Som Systemutvecklare på Q-linea finns chansen att kombinera programmering med samhällsnytta. Nu finns möjligheten att vara med på deras expansionsresa och faktiskt rädda liv när de behöver stärka upp med en Systemutvecklare.

Om tjänsten
Academic Work söker nu för Q-lineas räkning en Systemutvecklare till ett tvärvetenskapligt team där alla jobbar mot samma mål – att rädda liv! Q-linea arbetar med att utveckla instrumentet ASTar som ska effektivisera analysen av blodprov hos patienter med blodförgiftning.

På din avdelning arbetar du tillsammans med kunniga kollegor som verkligen brinner för produkten. Du kommer även arbeta tätt tillsammans med övriga avdelningar på företaget för att optimera resultaten mot ert gemensamma mål. Dina närmaste kollegor har stor kompetens och erfarenhet vilket möjliggör ett värdefullt lärande för dig på plats. Uppdraget inleds med en gedigen introduktionsperiod som följs upp i nära dialog med din närmaste chef.

Du erbjuds

 • En arbetsplats på frammarsch där du får vara med i ett tidigt skede av utvecklingen

 • Stora utvecklingsmöjligheter

 • En chef som värdesätter sammanhållning och samarbete

 • Stora möjligheter att ta mycket ansvar och driva på ditt eget arbete

Rollen hos Q-linea är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Q-linea. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. 

Arbetsuppgifter
Som Systemutvecklare hos Q-linea kommer du få arbeta i en innovativ miljö där allt från mjukvara till systemets övriga delar är nytt.

Utöver detta kommer du till exempel att:

 • Jobba med instrumentkommunikation och ta fram mjukvara för testning, kalibrering och service av instrumentet

Tjänsten passar dig som ständigt är på jakt efter förbättring. Eftersom du har läst så här långt tror vi även att du, i likhet med Q-linea, drivs av att göra skillnad för människor. Inte bara i deras vardagliga ”problem”, utan i livsavgörande situationer och skeden.

Vi söker dig som

 • Är högskoleutbildad ingenjör eller mjukvaruutvecklare, eller har motsvarade erfarenhet

 • Har minst 1-3 års erfarenhet av programmering i C#

 • Har erfarenhar av skriptning i PowerShell

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Det är meriterande om du även har erfarenhet av WPF.

Som person är du:

 • Initiativtagande där du sätter igång aktiviteter mot önskade resultat

 • Ansvarstagande på det sättet att du tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt

 • Duktig på att samarbeta då du anstränger dig och anpassar ditt beteende för att skapa goda samarbeten med andra personer

 • Noggrann och följer upp ditt arbete över tid för att se till att inget lämnas åt slumpen

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Uppsala Science Park

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Q-lineas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Q-linea är ett börsnoterat diagnostikföretag inriktat på att utveckla och leverera lösningar för att vårdgivare ska kunna diagnostisera och behandla infektionssjukdom på kortast möjliga tid. Vår vision är att hjälpa till att rädda liv genom att, som en innovativ pionjär, säkerställa att antibiotika kan bibehållas som en effektiv behandling för framtida generationer.

Bolaget grundades 2008 runt teknik som utvecklats av forskare från Rudbecklaboratoriet vid Uppsala universitet, tillsammans med bland annat Olink Bioscience AB och Uppsala universitets holdingbolag UUAB. Q-linea består i dag av ett interdisciplinärt och mycket motiverat team som bedriver sin verksamhet i moderna och väl anpassade lokaler i Uppsala Science Park och i Fyrislund.

Dela detta jobb

Systemutvecklare till Q-linea

Academic Work