itjobb.se

Talangprogram - Junior Business Analyst

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2019-09-01

Ansök nu

Talangprogram - Junior Business Analyst

E.ON är övertygade om att du som är junior, nyfiken och vill arbeta för ett mer hållbart samhälle har mycket att bidra med i deras verksamhet! Vi erbjuder dig en plats på E.ONs Talangprogram där du under sex månader boostas med spännande kurser och introduceras till dina kollegor och din roll som junior Business Analyst. Vill du vara med och bygga framtidens E.ON?

Om tjänsten

Under sex månader kommer du tillsammans med åtta andra juniora personer gå E.ONs Talangprogram. Under programmets gång kommer du att introduceras till E.ONs företagskultur och interna processer/system samt det team du kommer att jobba i. Du kommer också att gå kurser inom personlig utveckling och inom den teknik du behöver för att få en riktig kanonstart på din karriär hos E.ON. Exempel på kurser är Intelligent Automation, Scrum och självledarskap. Efter sex månaders talangprogram, med start den 1 oktober, kommer du att överrekryteras av E.ON förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

E.ONs mål är att senast 2025 erbjuda sina kunder 100 procent förnybar och återvunnen energi. Fantastiskt, eller hur!? Förutom arbetet för ett mer hållbart samhälle arbetar E.ON även för att skapa och bibehålla en inkluderande arbetsmiljö, mångfald bland sina anställda samt ligga i framkant när det gäller den digitala utvecklingen. En viktig del i detta arbete är att satsa på dig som är junior - det är ju du som är framtiden!

Arbetsuppgifter

Du kommer att bli en del av Business Intelligence Analysis & Change-teamet. På E.ON arbetar man i fyra månaders-cykler med projekt och åtaganden leveranser. Som Business Analyst kommer du dra ett tyngre lass i startperioden av dessa cykler då mycket fokus kommer att ligga på att facilitera workshops för att ta fram och dokumentera krav tillsammans med verksamhetens produktägare, föra dialog med arkitekter för att fastställa omfattning och lösning.

Man kommer mot slutet på cyklerna arbeta med backloggen och se till att det är ett bra flöde i leverans och integration.

Rollen som Business Analyst är väldigt dynamisk och man kommer få god insyn i många olika delar av E.ON:s verksamhet. Du kommer arbeta väldigt nära Scrum Masters och kommer att agera språkrör mellan systemarkitekter och produktägare. Teamet du kommer att ingå i genomsyras av tydlig kommunikation och hjälpsamhet, man backar upp varandra och diskuterar problem och lösningar. Din närmsta chef tror på frihet under ansvar och man har givetvis under sin första period en mentor som man kommer kunna använda som bollplank.

Vi söker dig som

  • har en eftergymnasial utbildning inom systemvetenskap, systemutveckling, IT/Ekonomi, Kravanlytiker.

Vi tror att du har ett stort intresse för just teknik/IT samt ett stort intresse för hur organisationer fungerar - kanske har du haft liknande element i en tidigare roll? Det är meriterande om du tidigare har använt dig av JIRA för att dokumentera krav.

I den här rekryteringsprocessen kommer vi att lägga stort fokus på personlighet och inställning vilket är varför din motivering kring varför just du är rätt person för E.ON och för talangprogrammet kommer vara av högsta vikt.

Som person är du:

  • en kreativ problemlösare
  • en teamplayer som gillar att diskutera lösningar
  • initiativtagande
  • kommunikativ
  • lyhörd

Övrig information

  • Start: 1 oktober

  • Omfattning: Heltid, tillsvidare

  • Placering: Centrala Malmö

  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och E.ONs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Talangprogram - Junior Business Analyst

Academic Work