itjobb.se

logga

Teamledare, Stockholm

Ansök nu

Teamledare, Stockholm

Är du en driven och nytänkande systemspecialist med inriktning på Windows klientplattform som vill utveckla din förmåga att leda arbetet i ett team med hög teknisk kompetens? Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället? Då tror vi den här rollen är rätt för dig!

Pensionsmyndigheten ligger i framkant med att prova tekniska innovationer, nya arbetssätt och vår IT -och Utvecklingsavdelning har en framskjuten plats inom myndigheten. Du kan se fram emot att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö, med kunniga och engagerade medarbetare med ett spännande uppdrag hos en viktig samhällsaktör. Som statligt anställd har du goda anställningsvillkor och många förmåner, dessutom värdesätter vi god balans mellan jobb och fritid. Vi sitter i ljusa, fräscha lokaler centralt placerade i trevliga Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en teamledare till Windows klientteam. Rollen är som klippt och skuren för dig som vill arbeta i tekniken men också har en förmåga att lyfta dig och se helheten. Du är van att jobba med operativ arbetsledning inom en grupp, tycker om att arbeta systematiskt för att uppnå mål och hantera utmaningar. Har du rätt motivation, bakgrund och egenskaper för den här rollen kan vi utlova utmaningar i en spännande miljö hos en myndighet som ligger i framkant av teknik och utveckling.

I rollen som teamledare kommer du ingå i ett kompetent team med tekniker som arbetar med olika områden inom Windows klientplattform. Du kommer ansvara för den dagliga operativa arbetsledningen inom teamet, detta innebär att du fördelar och koordinerar arbetsuppgifter i syfte att säkerställa en stabil driftsmiljö och effektiv leverans. Vidare kommer du att leda teamets gemensamma förbättringsarbete gällande rutiner och arbetssätt. Du kommer även stötta och medverka i det operativa tekniska arbetet i utvecklingen av vår klientplattform. Vi beräknar att rollen är fördelad lika mellan arbetet som teamledare, och det operativa/tekniska arbetet.

Utbildning och erfarenhet
För att lyckas i rollen har du:

• Eftergymnasial utbildning inom relevant område, eller motsvarande kunskap förvärvad genom tidigare arbetslivserfarenhet
• Flerårig erfarenhet av att arbeta som systemspecialist Windows klientplattform inom större organisation med en verksamhetskritisk IT-miljö
• Erfarenhet av att leda och fördela arbetet i ett team med hög teknisk kompetens
• Erfarenhet av att arbeta med arkitekturfrågor
• Erfarenhet av att löpande dokumentera ditt arbete
• Goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska

Du har goda kunskaper inom:

• SCCM
• Active Directory
• GPO-hantering
• PowerShell
• Citrix
• Teknisk problemlösning

Det är också meriterande om du har kompetens och erfarenhet av:

• Hårdvarucertifiering
• MSI-paketering i InstallShield
• Azure
• Office 365

Egenskaper
Vi söker dig som är en naturlig lagspelare och som trivs i sammanhang där du blir en viktig kugge i ett samspelande lag. Du är tekniskt intresserad och brinner för att omvandla teknik till verksamhetsnytta. I din roll som teamledare ser vi att du har förmåga att tillämpa ett situationsanpassat ledarskap baserat på din förmåga att se hur olika delar bidrar till att skapa en fungerande helhet. Vi ser också att du har en kostnadsmedvetenhet och kan väga nytta mot kostnad i olika lösningar.

För att trivas i rollen hos oss vill vi att du har mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra i teamet och utanför teamet. Du är strukturerad och har förmågan att växla mellan detaljer och helhetsperspektiv. Du får en hög grad av frihet och vi förväntar oss att du tar ansvar och är självgående. Du trivs med att arbeta med frågor där det saknas ett förbestämt facit och bollar gärna tankar och idéer med andra. Du har ett driv, tar initiativ och har ett lösningsorienterat förhållningsätt. Hos oss har vi högt i tak och vi ser att du är prestigelös, hjälpsam och ber om hjälp när det behövs.

All dokumentation sker på svenska varför det är viktigt att du behärskar språket väl.

I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter.
Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Placeringsort är Stockholm.

Då myndighetens verksamhet bedrivs på åtta verksamhetskontor runt om i landet kan resor förekomma i tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018-585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information
För mer information om tjänsten kontakta gruppchef:
Caroline Uhrbom, 010-4542022

Fackliga representanter:
Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco, tel. 010-454 39 14.
Rikard Kinderås, ST, tel. 010-454 20 10.

Varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer och urval sker löpande.

Ange diarienummer PSL 2020-65 i din ansökan.

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten? Kika då in på vår sida, https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag
2020-05-31

Dela detta jobb

logga
Teamledare, Stockholm

Pensionsmyndigheten