itjobb.se

Nu söker vi en engagerad och driven tech lead som vill leda det tekniska arbetet med vår nya dataplattform för datainsamling, datalagring och analys!

Placering: 

Stockholm

Bransch: 

IT, data

Antal tjänster: 

1

Om tjänsten

Trafikförvaltningen är verksamheten bakom SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten och vi jobbar för att leverera en attraktiv kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. IT utgör en viktig del i det arbetet där nya standardsystem och egenutvecklade IT-lösningar ställer höga krav på hur IT tillhandahåller stabil, säker och kostnadseffektiv infrastruktur.

Verksamheten kräver mer och fler komplexa IT-lösningar som är en förutsättning för kollektivtrafiken med system och IT-utrustning för exempelvis radio, trafikledning, försäljning, trafikinformation och trygghet. Som tech lead tar du det tekniska ansvaret när vi nu ska utveckla en ny modulär och gemensam IT-dataförsörjningsplattform som ska möjliggöra:

 • Löpande insamling av mycket stora mängder data från fordon och IIOT
 • Big data analytics, maskininlärning och stream processing
 • Tillgänglighet av information via olika API
 • Prediktiv analys

Du landar i sektion utveckling och digitalisering som ansvarar för design av IT-lösningar baserade på behov från verksamheten. Vårt mål är att bli bäst inom digitalisering. Sektionen ansvarar också för att implementera nya arbetssätt och processer för vår agila transformation inom projekt som Big Data, nytt biljettsystem, integrationsplattformar, nya digitala kanaler, digitala stödsystem till moderna fordon och etablering av DevOps arbetssätt.

Du får bland annat jobba med att:

 • Utforma och ansvara för arkitektur, system- och lösningsdesign inom Big Data-området för en ny dataplattform samt säkerställa att implementationen följer lösningsdesignen
 • Omvärldsbevakning av utveckling och arkitektur inom Big Data och relaterade teknologier
 • Säkerställa att de övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen i enlighet med vår enterprisearkitektur
 • Vara kontaktperson mot andra tech leads och arkitekter samt intressenter internt och externt med tydlig och begriplig kommunikation
 • Kontinuerligt identifiera förbättringsmöjligheter, förändringsbehovet och säkerställa att effekten blev den avsedda
 • Utgöra tekniskt stöd och bidra till utveckling- och förändringsarbete inom teamet i samverkan med berörda verksamhetsdelar
 • Aktivt delta i mjukvaruutvecklingen av dataplattformen

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag - den gemensamma resan.

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter
Som person är du resultatorienterad och tar gärna initiativ för att få framdrift i de olika initiativen. Du tycker att teamarbete är viktigt och är den som stöttar och möjliggör till gott samarbete. Du har också en god förmåga att anpassa och förmedla budskap och kommunikation till olika målgrupper. Eftersom vi kommunicerar med internationella kontakter behöver du vara en fena på engelska.

Vidare har du:

 • Högskoleexamen inom IT eller motsvarande erfarenhet och kompetens på andra sätt
 • Arbetat med Big Data och har en bakgrund inom utveckling
 • Erfarenhet av Amazon AWS och Apache open source produkter

Vi ser det som en bonus om du tidigare har arbetat agilt på ett flexibelt och pragmatiskt sätt och tycker om att bidra till att utveckla och effektivisera projektprocesser.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Har du frågor eller funderingar? I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Holmberg, tfn 0703-146866. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 7 juni 2020. Ansökan sker via vår hemsida, klicka här för att söka! vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tech lead, Big Data

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2020-06-22

Ansök nu

Dela detta jobb