itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Tech lead inom IT-infrastruktur

Företag Thalamus AB
Ort
Utgår

2022-10-15

Ansök nu

Tech lead inom IT-infrastruktur

Din nya tjänst
Brinner du för att driva tekniska lösningar, implementationer och kundkontakt? Vi söker efter en techlead som ska driva IT-projekt för våra kunder, fördela arbete och ta tekniska beslut. Dina kunskaper ska ligga inom IT-infrastruktur för att själv eller med hjälp av ditt team utföra tekniska implementationer, förbättringsförslag, arbetsfördelning och driva området IT-specialister framåt.

Vi jobbar i dagsläget med 3 kunder där arbetsuppgifterna bygger på IT-infrastruktur så som cloud, servrar och nätverk. Du kommer ha kontakt med kunderna för att kravställa, säkerställa leverans och lära upp ditt team för att ta över uppgifter. Arbetet kommer innebära uppsättning av rutiner och arbetssätt för att säkerställa leveranser. I dagsläget jobbar vi Agilt för att fördela arbetsuppgifter och följa arbetet.

Du kommer vara med i uppbyggnaden av ett starkt team inom olika specialkompetenser. Välja vilka delar vi ska utveckla och områden vi väljer att inte fördjupa oss i. Just nu jobbar vi till stor del inom Windows stacken men Linux kan förekomma. Det kommer ställas stora krav på att driva arbetet framåt och samarbeta tätt med kunder för att hitta fungerande arbetssätt för teamet.

Även fast du jobbar till stor del självständigt så har du IT-konsultchefer, servicedesk chef och affärsområdeschef som stöttar dig i ditt arbete både tekniskt och i personalfrågor. Då vi alla jobbar inom IT-infrastruktur och levererar tjänster/personal så ligger stor kompetens inom området.

För att ge exempel på arbetsuppgifter så kommer här exempel på projekt som kan komma:

 1. Kartlägga alternativ på produkter för SQL-monitorering, kostnader, fördelar/nackdelar

 2. Praktiskt installera och utvärdera en sådan produkt i testmiljö (installation, planering av driftsättning)

 3. Installation på en eller flera servrar i produktionsmiljö.

 4. Dokumentation och definiera rutiner kring produkten och hur den ska användas.

Andra typer av projekt:

 1. Utvärdering/test av nytt antivirus på klientdatorer och servermiljö.

 2. Brandväggsmigrering tillsammans med hostingprovider.

 3. Löpande utvärdering av patchstatus på nyckelprogramvaror (riskbedömning).

 4. Diverse teknika migreringar/uppgraderingar av servrar/flytt av tjänster. Exempelvis byta server för en central FTP-programvara. Vad blir impact, hur ska det gå till, tidsåtgång, hur ska genomförandet göra, riskanalys.

Din bakgrund
Du har tidigare jobbat inom IT-infrastruktur och har ett brett IT-kunnande. Du känner dig trygg med att implementera IT-lösningar, driva arbeten framåt och ha ansvar över andra tekniker. Du gillar att hitta lösningar och lära ut saker till dina medarbetare. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Cloudlösningar så som Azure, AWS och Google Cloud

 • Vana att jobba med uppsättning, uppdatering och underhåll av servrar (Windows / Linux)

 • Grundläggande kunskaper inom nätverk

 • Jobbat med driftmiljöer / SQL

 • ITIL

Du som person
Du gillar att optimera ditt arbete och ta ansvar. Hitta olika lösningar och bolla idéer med kund/team. Du har ett sätt att överföra det i konkreta uppgifter till ditt team, för att följa upp arbetets gång. Du gillar att lära ut och har stor frihet. Då man inte kan kunna allt så är du kunskapsgirig och tar gärna hjälp för att lära dig mer.

Din ansökan
Alla våra ansökningar sker via vår hemsida och intervjuer sköts löpande.

Din nya arbetsgivare
Thalamus är ett stadigt växande bolag inom IT-infrastruktur som erbjuder kvalificerade IT-konsulter/tjänster inom supporttekniker, onsite & drift. Vi är ett familjärt bolag som ligger ute i Alvik strand och vår huvudsakliga fokus ligger på konsultverksamhet/IT-infrastruktur i Stockholms län.

Vi erbjuder månadslön, certifierings- och utvecklingsmöjligheter, där du blir fast anställd på Thalamus. Våra uppdrag sträcker sig ofta under långa perioder och vid avslutade uppdrag hjälper vi dig vidare i din fortsatta utveckling. Då det är viktigt med trygghet och att vi ska få ett långt samarbete tillsammans.

På Thalamus är gemenskap en viktig del, vilket gör att vi ordnar AW:s samt sommarfest och julbord. Så att alla konsulter kan dela erfarenheter och glädje.

Om vi skulle beskriva oss själva skulle det vara att vi är ett glatt, kunskapsdrivet gäng vars arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang. Hoppas du vill bli en av oss!

Keywords: IT, IT-tekniker, IT-specialist, Drifttekniker inom IT, Techlead, IT-projekt.

Dela detta jobb

Tech lead inom IT-infrastruktur

Thalamus AB