itjobb.se

Tech Lead Mjukvaruutveckling

Nu söker vi en engagerad och driven Tech Lead som vill ta ansvaret för att leda det tekniska arbetet och utvecklingen (främst Java och AWS) med vårt nya biljett- och betalsystem.

Om tjänsten
Trafikförvaltningen är verksamheten bakom SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten och vi jobbar för att leverera en attraktiv kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. IT utgör en viktig del i det arbetet där nya standardsystem och egenutvecklade IT-lösningar ställer höga krav på hur IT tillhandahåller stabil, säker och kostnadseffektiv infrastruktur.

Som Tech Lead hos oss tar du det tekniska ansvaret för BoB (vårt nya biljett- och betalsystem) där du har det övergripande ansvaret för fullstackutvecklingen samtidigt som du också bistår i utvecklingen. Här jobbar vi agilt på ett flexibelt och pragmatiskt sätt där du får bidra till att utveckla och effektivisera våra projektprocesser. BoB består idag av 3 team med cirka 20 utvecklare samt flertalet supporterande roller.

Du landar i sektion utveckling och digitalisering som ansvarar för design av IT-lösningar baserade på behov från verksamheten. Vårt mål är att bli bäst inom digitalisering. Sektionen ansvarar också för att implementera nya arbetssätt och processer för vår agila transformation inom projekt som Big Data, nytt biljettsystem, integrationsplattform, nya digitala kanaler, digitala stödsystem till moderna fordon och etablering av DevOps arbetssätt. 

Du får bland annat jobba med att:

 • Utforma och ansvara för arkitektur, system- och lösningsdesign för vårt nya biljett- och betalsystem

 • Aktivt delta i mjukvaruutvecklingen, främst modern Java och AWS

 • Säkerställa att implementationen följer lösningsdesignen

 • Vara kontaktperson mot andra Tech Leads och arkitekter samt intressenter internt och externt med tydlig och begriplig kommunikation

 • Omvärldsbevakning av modern arkitektur, utveckling och relaterade teknologier samt inom biljettlösningar

 • Säkerställa att de övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjerna kring standarder följs i enlighet med vår enterprisearkitektur

 • Bidra till utvecklings- och förändringsarbete inom teamet i samverkan med berörda verksamhetsdelar

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort

 • Löneväxling till pensionen

 • Flextid

 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter
Som person är du resultatorienterad och tar gärna initiativ för att få framdrift i de olika initiativen. Du tycker att teamarbete är viktigt och är den som stöttar och möjliggör till gott samarbete. Vidare har du en god förmåga att anpassa och förmedla budskap och kommunikation till olika målgrupper. Eftersom vi kommunicerar med internationella kontakter behöver du vara en fena på engelska.

Vidare har du:

 • Flerårig erfarenhet där du har utvecklat och deployat mot AWS

 • Flerårig erfarenhet av modern Javautveckling

 • Utvecklat i modern frontend och/eller backend, med fokus på backend

 • Högskoleexamen inom IT eller motsvarande erfarenhet och kompetens på annat sätt

 • Tidigare haft senior utvecklarroll eller fått nosa på rollen som tech lead

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Markus Ljung, tfn 08-686 39 95. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Annika Winqvist, tfn 070 786 3644, annika.winqvist@sl.se. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 10 maj 2021. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 3992

Kontakt
Annika Winqvist 
Rekryterare
Markus Ljung 
Gruppchef Utveckling och Digitalisering
08-686 39 95

Dela detta jobb

Tech Lead Mjukvaruutveckling

Trafikförvaltningen, Region Stockholm