itjobb.se

Vill du vara med på resan och hjälpa till att ta dagens centrala IT-stöd inom vården till nästa nivå? Vi på Cambio söker en Technical Support Engineer med ypperlig känsla för service och ett genuint intresse för mjukvara och felsökning!

Om Cambio
Cambio Healthcare Systems är ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien.
Läs mer om Cambio här www.cambio.se

Vad innebär rollen?
I rollen som Technical Support Engineer i Service Desk är du företagets ansikte utåt och kommer att ha mycket kontakt med våra kunders verksamhet. Förutom arbetet med inkommande ärenden i vårt ärendehanteringssystem, samt undersöka de ärenden som kräver en mer avancerad teknisk analys, arbetar vi också med egenutvecklade såväl som externa verktyg. För rätt person finns det möjligheter att kombinera arbetet med egna projekt som gagnar de övriga inom avdelningen. Arbetet sker i stor utsträckning enligt principerna inom ITIL.

Vem söker vi?
Examen såsom civilingenjör, högskoleingenjör, kognitionsvetare eller systemvetare med datavetenskaplig inriktning eller motsvarande.

Du har minst något eller några års relevant arbetslivserfarenhet.

Du har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vem är du?
Vi söker en person som kan hjälpa kunden rent tekniskt och samtidigt få kunden att känna sig väl bemött. Service Desk är en viktig del i Cambios erbjudande, du kommer ha en central roll som kräver snabb återkoppling och ha en god kontakt med våra kunder. För att bli framgångsrik är det viktigt att du trivs i en roll med mycket driv och ansvar.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig med kundfokus och driv, som gillar att ge professionell service anpassad efter olika kunders specifika behov. Du är lättlärd och kan snabbt sätta dig in i nya system och nya tekniker. Som person är du lugn och kan arbeta metodiskt i en miljö med högt tempo, där du kan hantera flera ärenden och processer parallellt. Du är även en ansvarsfull lagspelare som arbetar mot uppsatta mål.

Meriterande om du har kunskaper inom:
• Databaser, gärna MSSQL Server och T-SQL
• Java, applikationsservrar och JBOSS
• Relevanta felsökningsverktyg
• HTML och Citrix-kunskap
• IT stöd inom vården är meriterande

Placeringsort: Linköping
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag 2018-04-15. Intervjuer och urval sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vill du veta mer? Fråga mig!

JOHAN HALLIN
Service Delivery Manager
johan.hallin[a]cambio.se
+46 13 20 03 00

Technical Support Engineer med servicekänsla sökes till Cambio Service Desk

Ort
Utgår

2018-08-31

Ansök nu

Dela detta jobb