itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknisk expert/Förvaltningsansvarig inom IT/OT, SFAB

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2022-12-18

Ansök nu

Teknisk expert/Förvaltningsansvarig inom IT/OT, SFAB

Vill du bli vår nya kollega och vara med på en spännande digitaliseringsresa? Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling? Tycker du om att driva projekt och leverera ett värde? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som Teknisk expert/ Förvaltningsansvarig hos SFAB. Här får du stora möjligheter till utveckling och kommer till ett familjärt bolag där vi har kul tillsammans!

SFABs verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och klimatsmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samtidigt som vi tar ansvar för vår omvärld. Vi levererar energi till 2/3 av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och vi har en spännande, händelserik resa framför oss!

När Huddinge, Botkyrka och Salem växer behövs energisystem som kan möta det växande behovet av värme och kyla, då ska kunderna se oss som den naturliga och lokala energipartnern. Det är sådana system vi skapar. Vi hjälper våra kunder att vara resurssmarta och använda rätt energi, det är bra för alla - kunden, oss och klimatet. Läs gärna mer här.

Rollbeskrivning

Vi behöver förstärka vår IT/OT-avdelning med en teknisk expert som tar hand om områdena; insamling av mätvärden från våra kunder, olika stödsystem för vidare integration med vårt faktureringssystem, standardisering av olika lösningar inom kommunikationsområdet för mätare tillsammans med vår mätaransvariga och mätartekniker, där pratar vi just nu om en framtida övergång från 2G-3G till tekniker som NB-IoT och LTE 4G, vi kommer också lägga stort fokus på att minska antalet system inom samma område.

Som teknisk expert inom området ingår du i avdelningen IT/OT. Avdelningen skapades för att öka fokus på digitalisering, strategisk utveckling av vår IT- och OT-miljö och teknisk informationssäkerhet. Vi är i dag 3 medarbetare i gruppen, du rapporterar till IT-chefen och kommer ha ett nära samarbete med övriga funktioner på hela SFAB.

Du kommer in din roll som teknisk expert bla att:

 • Arbeta fram strategier för mätvärdesinsamling och standardisering av kommunikationslösningar (NB-IoT, 4G LTE samt tillhörande system)

 • Standardisera både hård- och mjukvara inom ansvarsområdet

 • Leda olika projekt inom ansvarsområdet samt stödja verksamheten i olika digitaliseringsprojekt

 • Ansvara för telekomsidan, säkerställa att korrekt mätvärden kommer till SFABs alla system och att kommunikationsutrustningen fungerar.

 • Ha det övergripande ansvaret för installation och service av kommunikationsutrustning för fjärrövervakning i kundens anläggning.

 • Ansvara för lagövervakning för mätare och kommunikationsutrustning inkluderande framtagning av tekniska bestämmelser och standarder för mätare, validering och mätarkommunikation.

 • Kundfrågor, mätdata-analys

 • Tekniskt skydd av digital information.

 • Leverantörsstyrning

 • Ekonomisk uppföljning

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha god kunskap inom IT/OT området, kanske med en inriktning på kommunikationsområdet och/eller mätvärdesinsamling. Vi förutsätter att du har allmänna kunskaper inom IT- och OT och tror att du har arbetat ca fem år inom området i roller såsom teknisk projektledare eller inom området kommunikation.

Som person är du framåtriktad med förmåga att planera, strukturera. Du är social, driven och har förmåga att leda och samordna och är självgående inom teknikområdet och proaktiv snarare än reaktiv. Då arbetet innebär mycket kontakter internt samt externt är det också viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Vi tror att du har stort intresse av ny teknik och ett engagemang för att utveckla processer och förmåga att ta fram relevant dokumentation.

Det är även meriterande om du har:

 • Teknisk expertis inom mätvärdesinsamling

 • Erfarenhet av lagövervakning, standarder inom området (mätare, insamling, validering mm)

Vi förutsätter att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet samt kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi tror att det är en fördel att ha arbetat inom IT området med liknande arbetsuppgifter och/eller kommunikation, har du även erfarenhet av Telekom området så ser vi det som en fördel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Vi erbjuder: Här får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, du får ett spännande arbete i en organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi är en flexibel arbetsplats med möjlighet till visst distansarbete. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag, lunchförmån, regelbundna hälsokontroller samt ett förmånligt pensionsavtal och en aktiv personalklubb.
Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder, därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

Gå gärna in på vår rekryteringssida om du vill veta mer. rekrytering.sfab.se

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kontor i Norsborg. Tillträde så snart som möjligt. Provanställning tillämpas.

Kontakt och ansökan:
SFAB arbetar inom samhällskritisk verksamhet och rekryteringsprocessen innehåller bakgrundskontroll för slutkandidater.

I den här rekryteringen samarbetar SFAB med Experis IT. För mer information kontakta rekryteringskonsult Carina Eyoma, 073-086 22 75, carina.eyoma@se.experis.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

SFAB har en årlig omsättning på ca 700 miljoner kronor och en total energileverans på ca 1 TWh samt ingår i en koncern, Södertörns Energi, med en årlig omsättning på ca 3 miljarder kronor. Förutom fjärrvärme ingår även energikonsultativa tjänster, service och kyla i produktsortimentet.

Dela detta jobb

Teknisk expert/Förvaltningsansvarig inom IT/OT, SFAB

Experis AB