itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknisk IT-specialist Integration

Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-17

Ansök nu

Teknisk IT-specialist Integration

Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, komplexa lösningar och omfattande IT-infrastruktur.  

Vill du tillsammans med oss fortsätta på vår digitaliseringsresa där vi inför en agil produktorganisation? Nu söker vi en strukturerad och drivande Teknisk-IT Specialist till gruppen Trafikstödjande tjänster på IT-avdelningen. Du kommer initialt att ansvara för vår nya moderna lösning för informationsflöden Buss i förvaltning.

Om tjänsten 

Vår grupp ansvarar för delar av Trafikförvaltningens digitala tjänster mot resenärer, trafikutövare och samarbetspartners med idag med fokus på buss. Vi initierar och driver initiativ samt vidareutvecklar våra tjänster i enlighet med de digitala utvecklingsplanerna för att säkerställa att vi når Trafikförvaltningens övergripande digitaliseringsmål och de långsiktiga målen för Region Stockholms kollektivtrafik.

I rollen som teknisk IT-specialist ansvarar du för vår nya lösning informationsflöden Buss i förvaltning och dess vidareutveckling. Du har den övergripande kunskapen om systemets olika tekniska delsystem samt hur dessa interagerar. Det är en lösning som består av många integrationer med komplexa sammanhang och beroenden. Du har en ledande roll i att utforma funktionella tekniska krav i uppdrag och projekt inom ditt specialistområde och du är också uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom ditt specialistområde.

Du får bland annat jobba med:

 • Integrationer mellan system samt testning av dessa (bl. via Anypoint och HiveMQ) liknande en IoT lösning.

 • Verka som sakkunnig vad gäller bl a teknisk förståelse i lösningen mellan projektet och förvaltning.

 • Hantera leverantörer, operatörer och följa upp avtal.

 • Analysplattformar i molntjänster så som AWS och Azure.

 • BI-verktyg i tex QlikSense och Quicksight.

 • Andra team på TF samt externt med våra trafikutövare.

Trafikförvaltningen och sektionen Externa Tjänster bygger en produktorganisation och du får vara med i förvandlingen från teknik – till värdeorienterad organisation där vi flyttar tekniska komponenter till värdeleveranser för produktområdet. Inom ett år är du väl insatt i den IT-lösning som används och förstår var eventuella fel kan vara samt hur de ska åtgärdas och vilka parter som behöver involveras. Du förstår systemområdet på en övergripande nivå samt vilken påverkan det kan ha på övrig verksamhet.

Vad vi söker efter 

För att lyckas i rollen har du förmågan att förstå komplexa sammanhang och beroenden. Du kommunicerar enkelt och tydligt med fokus på mottagarens förutsättningar och behov. Vidare är du självgående, noggrann och strukturerad och har en god förmåga att skapa samarbete mellan olika intressenter.

Vidare har du:

 • Högskole-/yrkeshögskoleexamen eller relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

 • Du har jobbat som teknisk IT-specialist eller motsvarande.

 • Erfarenhet av att ha arbetat i system med många integrationer (MQTT och Rest API:er).

 • Erfarenhet av utveckling/scripting (för att kunna ta fram egna verktyg för felsökning, datakontroll etc)

 • Vana att felsöka i loggar.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av molnplattformar (tex. Azure, AWS). Har du dessutom erfarenhet från trafikinformationsområdet med inriktning kollektivtrafik, gärna hos trafikförvaltningen eller någon trafikutövare är du en perfekt kandidat för oss.

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig 

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. 

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. 

Information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carina Eyoma, 073–0862275. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2022-12-17. Vi ser fram emot din ansökan! 

Fackliga kontaktpersoner 
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 37 06
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 39 92
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Webb och sociala medier 
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på LinkedIn(öppnas i nytt fönster).

#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Dela detta jobb

Teknisk IT-specialist Integration

Trafikförvaltningen, Region Stockholm