itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ref NV-06290-22

Vill du arbeta som teknisk projektledare där du får vara med och bidra till lyckade klimatprojekt? Ta chansen att vara med och stötta vår myndighets miljöarbete genom att ta fram stödsystem och driva utvecklingsprojekt för att möta de krav som idag finns på digitalisering.

Vi står mitt i ett intensivt skede av digitalisering och utveckling av vår verksamhet och bygger samtidigt upp vår interna projektledarkompetens. Därför finns det nu möjligheter både för oss och för dig som är en erfaren projektledare, att jobba med spännande och intressanta uppdrag kopplat till vår verksamhet och den digitala resa vi har startat.

Som teknisk projektledare skulle du bli del av vår It-utvecklingsenhet. Enheten ansvarar för projektledning och genomförande av de utvecklingsinitiativ som beslutats. Enheten ansvarar för uppdrags- och projektmodellen och för att utvecklingsprojekten genomförs i enlighet med dessa samt att leveranserna är behovsanpassade och rättssäkert framtagna och genomförda.

Vi är en arbetsplats med trevliga kollegor, ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer. Du kommer att välkomnas till ett modernt kontor och ett omväxlande jobb i en organisation med ett viktigt uppdrag.

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare på It-utvecklingsenheten kommer du att tillsammans med andra projektledare på myndigheten driva och leda våra viktigaste och mest prioriterade uppdrag och utvecklingsprojekt med stöd av vår projekt- och utvecklingsmodell. Du kommer att få dina uppdrag av en beställare och självständigt ansvara för att verkställa mål och leveranser genom planering, genomförande och uppföljning. Du levererar till beställare och till förvaltning, samt deltar i arbetet med förvaltning och utveckling av våra arbetssätt, rutiner och processer.

Vår it-miljö är outsourcad, såväl förvaltning som teknisk utveckling, drift och support. Vi är därför huvudsakligen en beställarorganisation.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • Examen alternativt universitets/högskoleutbildning inom systemutveckling eller annan likvärdig utbildning.

  • Du ska ha minst 3 års erfarenhet av projektledning med större komplexa projekt gärna med teknisk inriktning.

  • Du har stor vana att arbeta brett med styrning mellan kund och leverantör och har kunskap om budgetering och uppföljning.

  • Dokumenterad projektledarerfarenhet av stora projekt (budget 10 mkr)

  • Dokumenterad projektledning inom digitalisering inom statlig verksamhet

  • Dokumenterad erfarenhet av agil utveckling

  • Ha kunskap om portfölj/projektstyrning

  • Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Då vi söker flera projektledare och våra projektledare kommer att leda olika typer av uppdrag och projekt är det betydelsefullt och meriterande med olika kompetenser, som tex ha arbetat i en processorienterad verksamhet, dokumenterad erfarenhet om LOU samt upphandling/avrop av IT-tjänster liksom informationssäkerhet och GDPR. eller om du har en systemutvecklar- eller lösningsarkitektbakgrund.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som har ett tydligt leveransfokus och värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas. Du kommer ges mycket eget ansvar och behöver gilla utmaningar och problemlösning. Vidare har du en förmåga att leda andra, vara flexibel och gillar att samverka. Du har även god kommunikationsförmåga då du kommer att ha många kontaktytor såväl externa som internt. Det är en stor tillgång om du har en hel del pondus och "skinn på näsan".

Om anställningen

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Anställningen är tillsvidare på heltid med placering i Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Naturvårdsverket vill erbjuda ett flexibelt arbetssätt genom möjlighet till distansarbete upp till 50% av arbetstiden. Vi eftersträvar en effektiv verksamhet, ett hållbart arbetsliv samt ökad trivsel. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti 2022.

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Else-Marie Karlsson, Enhetschef på It-utvecklingsenheten

Kontaktpersoner för ST och Saco.

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se Jobba hos oss (naturvardsverket.se)

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Logo

Teknisk projektledare till Naturvårdsverket

Ansök nu

Dela detta jobb