itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknisk Projektledare till Skolverket i Solna!

Företag Experis AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-29

Ansök nu

Teknisk Projektledare till Skolverket i Solna!

Vill du som teknisk projektledare vara del i Skolverkets och skolväsendets digitalisering? Skolverket har höga ambitioner för sin digitala utveckling och står inför stora förflyttningar och satsningar framåt. Är du lockad av att erbjuda din kompetens och engagemang för en av de absolut viktigaste samhällsfunktionerna i samhället, skolorna? Sök rollen som teknisk projektledare!

Om arbetet
Som teknisk projektledare har du ansvaret för att leda och genomföra uppdrag där fokus ligger på att utveckla våra digitala tjänster och produkter. Du kommer ha en betydande roll i genomförandet av projekt som tar oss mot vår digitala vision. Du kommer tillsammans med berörda delar av verksamheten och olika it-grupperingar, planera, analysera och projektleda inom en bredd av tekniska områden. Två domäner som kommer vara framträdande i ditt arbete är infrastruktur och systemimplementation.

Skolverket är för närvarande inne i ett mycket spännande skede, med målsättningen att digitalisera myndigheten och hela skolväsendet för att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Som teknisk projektledare är du ansvarig för att:

 • driva projekt, såsom plattformsbyten och implementering av nya lösningar

 • avropa och köpa in nya tjänster

 • göra behovsanalys och kravinsamling av både verksamhets- och it-krav

 • planera och genomföra projekt

 • ta fram och följa upp projektbudget och resursplanera

 • rapportera till styrgrupper

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete med varierande uppdrag och arbetsuppgifter på strategisk, taktisk och operativ nivå. Du kommer till en arbetsplats med engagerade kollegor som besitter djup kunskap och bred kompetens. Som teknisk projektledare kommer du ta del av goda förmåner, bland annat flexibel arbetstid, lediga klämdagar, goda semester- och pensionsvillkor. Du har möjlighet att arbeta på distans upp till 50 procent av arbetstiden.

För att vara framgångsrik i rollen som teknisk projektledare har du:

 • erfarenhet som teknisk projektledare

 • erfarenhet av kravanalyser och kravinsamling

 • erfarenhet av strukturerat arbete i någon form av projektmodell

 • erfarenhet av att ha drivit tekniska implementationer och /eller plattformsbyten

 • erfarenhet av budget och uppföljning

 • akademisk examen i systemvetenskap eller annan relevant utbildning eller erfarenhet som kan bedömas som likvärdig

 • god ledarskapsförmåga

 • goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Som teknisk projektledare är det meriterande om du har:

 • erfarenhet av upphandling och avrop enligt LOU

 • bakgrund som tekniker inom infrastruktur eller systemutveckling

 • erfarenhet av Business Case dokumentation

 • erfarenhet av PPS modell

 • erfarenhet av förvaltningsmodell pm3

 • erfarenhet av Scrum

För att nå framgång och arbetsglädje i rollen som teknisk projektledare är du bra på att bygga samarbeten genom att skapa goda relationer. Vi tror även att det är viktigt att du har förmågan att kommunicera enkelt och effektivt. Detta tillsammans med problemlösande och resultatorienterade förmågor kommer du att vara en mycket uppskattad medarbetare.

Teamet
Som teknisk projektledare tillhör du enheten verksamhetsutveckling och arkitektur, som är en av fem enheter inom avdelningen verksamhetsutvecklingsstöd. Enhetens uppdrag är att i nära samverkan med andra leda, samordna och stödja arbetet i myndighetens digitala förflyttning genom bl a sammanhållen verksamhetsarkitektur och digital utvecklingsplan. Inom enheten finns roller som verksamhetsutvecklare, processutvecklare, projektledare, enterprisearkitekter, informationsarkitekter och lösningsarkitekter. Du kommer till ett team med kunniga, nyfikna och hjälpsamma kolleger som tillsammans pekar ut framtiden för Skolverket och skolväsendet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Skolverket med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult, Johan Eriksson, 072 302 48 26, johan.eriksson@se.experis.com.

Sista ansökningsdag är den 27:e november 2022. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Bakgrundskontroll kan komma att genomföras innan anställning sker.

I denna rekrytering består ansökan endast av urvalsfrågor och CV. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Arbetsprov och arbetspsykologiska tester kan komma att användas som ett led i urvalsprocessen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer; vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Dela detta jobb

Teknisk Projektledare till Skolverket i Solna!

Experis AB