itjobb.se

Teknisk specialist med helhetsansvar för en strategisk plattform

Ansök nu

Teknisk specialist med helhetsansvar för en strategisk plattform

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Arbetsförmedlingens digitala förnyelse bygger på flera IT-plattformar. Vi behöver utöka vår kapacitet och förstärka kompetensen med driftansvarig/releaseansvarig på Ärendehanteringsplattformen.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Vilka är vi

Avdelningen Data Science och Digitala Plattformar har det övergripande ansvaret för data och information på Arbetsförmedlingen, samt ansvar för IT gemensamma basplattformar. Samtliga ansvarsområden inkluderar både implementering, förändringsledning, utveckling, förvaltning och drift av respektive plattform eller teknikområde. Inom dataområdet drivs förutom arbetet med våra dataplattformar för machine learning/AI, integration, ärendehantering, masterdata, datadriven analys, informationssamverkan och testdata, det strategiska arbetet med informationsstrategier och informationsstyrning samt ständiga förbättringar av myndighetens datakvalitet.

Sektionen Ärendehanteringsplattform som du kommer att ingå i ansvarar för arkitektur, vidareutveckling och drift av myndighetens centrala plattform för ärendehantering och beslutsstöd. Vi har valt Pega plattformen som en strategisk plattform i vår digitala transformation samtidigt som vi avvecklar vårt legacy. Du förväntas ta hand om vår plattform och ge utvecklingsteamen en väl fungerande systemutvecklingsmiljö så att vi tillsammans kan lyckas.

Du kommer att ansvara för att monitorera och hålla miljöerna stabila genom att konfigurera, felsöka, uppgradera och åtgärda. I dina arbetsuppgifter ingår etablering av DevOps men också att identifiera stories/tasks för vidareutvecklingsinsatser avseende plattformen. Vidare kommer du att ansvara för deployment från utveckling till test och till produktion. I arbetet samarbetar du med kollegor i andra stödteam inom bl a databaser, integration och infrastruktur.

Vad erbjuder vi

På Arbetsförmedlingens IT-avdelning finner du en mycket stimulerande arbetsplats med ett meningsfullt syfte, moderna teknikval och vårt starka fokus på kultur och förnyelse. Dina kollegor har alla ett starkt teknikintresse vilja att lära sig nya saker. Vi satsar på kontinuerlig kompetensutveckling, genom kurser, konferenser och återkommande teamträffar där vi delar med oss av kunskaper och erfarenhet.

Vem söker vi

För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du är nyfiken, drivs av att få lösa tekniska problem och har ett proaktivt och långsiktigt tänk.

 • Utbildning i systemutveckling, t ex data- och systemvetenskap, civilingenjör med datainriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Erfarenhet av arbete i utvecklingsmiljöer inom både Linux och Windows
 • Praktisk erfarenhet av Jenkins
 • Praktisk erfarenhet av Docker
 • Praktisk erfarenhet av kontainerisering
 • Praktisk erfarenhet av JBoss Middleware
 • Erfarenhet av arbete som configuration manager

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från att ha jobbat aktivt som utvecklare eller annan roll inom systemutveckling
 • Erfarenhet av Pega, helst i rollen som Pega SSA eller Pega Admin
 • Praktisk erfarenhet av Atlassianverktygen som Jira och Confluence
 • Erfarenhet av Java
 • Erfarenhet av WEBSPHARE
 • Erfarenhet av Weblogic
 • Har god förmåga att dokumentera och skriva anvisningar för t ex installation och konfiguration av verktyg

Vem är du

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen!Du är kommunikativ och utvecklar goda relationer inom och utanför teamet men du trivs också att arbeta självständigt och ta dina egna initiativ. Du bidrar till kunskapsspridning och du tycker om att lära dig nya saker. Du känner dig bekväm med svenska i tal och skrift och engelska i tal. Framförallt tycker du det är roligt med teknik och lösningar som effektiviserar!

Vårt erbjudande

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-02 märkt med Af-2020/0044 0186. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Intervjuer sker löpande.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Ort    Solna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    Af-2020/0044 0186
Kontakt    
Andrijana Milanovic, Sektionschef, 010-488 1947
Tetash Alam, Rekryteringspartner, 010-487 76 87
Facklig företrädare    
Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98
Per Samuelsson, ST, 010-486 92 34
Mats Lundström, SEKO, 010-486 67 35
Publicerat    2020-09-01
Sista ansökningsdag    2020-10-02

Dela detta jobb

Teknisk specialist med helhetsansvar för en strategisk plattform

Arbetsförmedlingen