itjobb.se

Teknisk systemförvaltare

Ansök nu

Teknisk systemförvaltare

Vi söker nu en Teknisk systemförvaltare till Västerviks kommun. Tjänsten är placerad inom IT enheten som tillhör Kommunservice och är en del av kommunstyrelsens förvaltning. Teknisk systemförvaltare rapporterar till IT-chef.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Teknisk systemförvaltare för Västerviks Kommun kommer du ha ett tekniskt ansvar för införande av nya system, förvaltning/vidareutveckling samt avveckling av system. Rollen innebär att vara delaktig i IT säkerhetsarbetet som finns i Västerviks kommun och arbeta med IT säkerhetsrelaterade frågor och incidenter.

I ditt arbete ingår att hantera löpande förvaltning såsom uppgraderingar och tekniskt underhåll, omvärldsbevaka områden ur ett tekniskt perspektiv, medverka till att skapa ett effektivt team och arbetssätt inom IT enheten, hantera incidenter samt skriva instruktioner och dokumentation.

Kommunkoncernens lokala IT-tekniska miljö är uppbyggnad kring centralt sammanhållna tekniska lösningar baserat på
standardiserade utrustningar och programvaror. Server-/lagringsmiljön består huvudsakligen av virtualiserade servrar med separat lagring.

Serveroperativsystem för respektive verksamhetssystem och tekniska stödsystem är Windows Server, men det förekommer i vissa fall andra operativsystem. Klientmiljö är huvudsakligen baserad på PC med Windows 10, men för användning i skolan används även till stor del Chromebooks. Det finns även ett flertal plattor och de är huvudsakligen iPads och används främst av elever och lärare. Den totala volymen klientenheter är cirka 10 000 enheter. Servrar, lagringssystem och klientdatorer samt skrivare och annan periferiutrustning är inkopplade i ett kommunikationsnät huvudsakligen baserat på fiber som bärare med tillhörande standardiserad kommunikations-utrustning.

Din kompetens

Du har en akademisk examen inom IT området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Det är meriterande om du har kunskap om ITIL. Du har också arbetat i flera år inom IT- sektorn och har flerårig erfarenhet från teknisk systemförvaltning och systemutveckling.

Som person har du en hög grad av personlig mognad och är trygg och säker i dig själv. Du är strategisk, målorienterad och driven i ditt arbetssätt och du motiveras av att få arbeta med människor, både inom din grupp och utanför. Du har en vilja att utveckla och förbättra befintliga system men också att våga pröva nya digitala lösningar. Du är en social person som lyssnar in samtidigt som du vågar stå upp för din sak.

Du är duktig på att planera, organisera och skapa nya processer samt att hantera olika typer av
människor. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har goda kunskaper i det svenska och engelska språket.

Övrigt

Då rollen kräver att du ibland reser måste du ha B-körkort och vana att köra med manuell växellåda. Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss

Information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Du söker tjänsten genom att klicka på Sök jobbet nedan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsgivare: 

It-enheten, Västerviks kommun

Region: 

Västervik

Anställningsform: 

Tillsvidare

Omfattning: 

100%

Tillträde: 

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 

2021-09-19

Kontaktpersoner:

Dela detta jobb

Teknisk systemförvaltare

Västerviks Kommun