itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Teknisk testare, Stockholm/Luleå

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-23

Ansök nu

Teknisk testare, Stockholm/Luleå

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 380 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,8 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Vill du vara en del av en ambitiös och framåtsträvande myndighet, samt arbeta med samhällsviktiga och komplexa kärnsystem? Trivs du med att arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar och ett bra teamsamarbete?

Du kan se fram emot att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö, med kunniga och engagerade medarbetare, på en IT-avdelning som har en framskjuten plats inom myndigheten. Som en del av vårt team kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå, samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv.

Pensionsmyndighetens IT-avdelning utvecklar och underhåller de IT-system som är nödvändiga för myndighetens kärnverksamhet, såsom webbapplikationer, ärendehantering och finansiella system för premiepensionen. Du kommer att tillhöra gruppen som hanterar våra system och applikationer för fondhandel och premiepension. Såväl affärslogik som kontohantering.

Arbetsbeskrivning

Som testare hos oss kommer du att arbeta agilt i ett utvecklingsteam med kunniga och trevliga kollegor, där utveckling och test bedrivs parallellt. Teamen arbetar både med nyutveckling och förvaltning av våra system. Vi hoppas att du, likt de andra teammedlemmarna, kommer vara delaktig i samtliga delar av utvecklingsprocessen. Från krav och designutformning till implementation.

Teamet arbetar strategiskt med ständiga förbättringar av tekniker, arbetssätt och metoder. Målet är kontinuerlig förbättring av vår testautomatisering, kortade ledtiden till produktion, samt att öka effektiviteten i vår testverksamhet.
Vi använder verktyg som tex IntelliJ, JUnit, TestNG, GIT/BitBucket, Jenkins och Jira, i kombination med egenutvecklade testverktyg.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är teknisk testare/testautomatiserare, med programmeringskunskaper och har ett teknikintresse inom testdomänet. Vi tror att du har en god förståelse för test, hur testarbete passar in i utvecklingsarbete, och har en känsla för samverkan mellan komplexa IT-system.
För att lyckas i rollen tror vi att du har:
- Eftergymnasial utbildning inom relevant område
- Minst 2 års praktisk arbetslivserfarenhet inom testområdet
- Praktisk erfarenhet inom testautomatisering och/eller teknisk test
- God förståelse för och erfarenhet av krav- och testanalys
- Goda Java-kunskaper. Andra programmeringsspråk är givetvis meriterande
- Goda kunskaper i svenska språket då all dokumentation sker på svenska

Kunskaper inom följande områden anses meriterande för rollen:
- Automatiseringsverktyg, tex RestAssured och Cucumber
- Scriptspråk
- Agila metoder
- Jenkins, Selenium, GIT
- Certifieringar inom testområdet
- SQL

Egenskaper

Du är prestigelös, självgående och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Du har ett intresse för test- och kvalitetsområdet, delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att få kollegor att utvecklas.

Du är analytisk och brinner för att hitta nya sätt att lösa problem på, samt att ständigt utveckla testverksamheten. Du jobbar gärna i team för att förverkliga våra uppsatta mål. Du förstår vikten av att agera utifrån våra gemensamma kulturella principer. Vi strävar ständigt efter att förbättra oss, har stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats. En av våra deviser är ”Må bra på och av jobbet”. Vi är genuint övertygade om vikten av att ha en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka, och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. IT-avdelningen driver sedan en tid tillbaka ett initiativ för att öka medvetandegrad och fokus på jämställdhet.

Vi sitter i ljusa och nyrenoverade lokaler i både Stockholm och Luleå, nära Hornstulls tunnelbana på Södermalm, och i Luleå i närheten av Coop arena. Sedan en tid tillbaka tillämpar IT-avdelningen ”hybridarbetsplats”, som i praktiken innebär möjlighet att växla mellan att arbeta från hemmet eller kontoret.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta:
Gruppchef Mårten Kullhammar: marten.kullhammar@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:
SACO: Liv Berntsson 010-454 34 19
ST: Helena Blomkvist 010-454 28 53.

Läs mer om hur det är att arbeta på Pensionsmyndighetens IT-avdelning här:
https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekyteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Teknisk testare, Stockholm/Luleå

Pensionsmyndigheten