itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Test Manager, framtidens vårdinformationsmiljö

Ort
Utgår

2022-10-03

Ansök nu

Test Manager, framtidens vårdinformationsmiljö

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare!

Regionstyrelsen, som är Koncernkontorets politiska organ, har beslutat om att genomföra program Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) vilket syftar till att ge medborgare och medarbetare inom hälso- och sjukvård i Västra Götaland en modern vårdinformationsmiljö som ger invånarna en tillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och stor delaktighet. Nya, gemensamma arbetssätt och processer förenklar arbetet i hälso- och sjukvården och frigör tid som gynnar patienterna. Läs mer om FVM här.

Ditt uppdrag
I din roll som Test Manager FVM kommer du att äga, utveckla och leda testprocessen inom leveransen för FVM. Det innebär att både äga och utveckla processen genom att kontinuerligt mäta och följa upp men även aktivt leda tester för både tekniska och funktionella ändringar oavsett om förändringen är initierad av verksamheter inom VGR eller av leverantören av det kärnsystem som upphandlats, Millennium från Oracle Cerner.​ Rollen innebär att ansvara för att alla processer och verktyg finns på plats för att kvalitetssäkring ska kunna genomföras på de ändringar som ska införas. Du förväntas utbilda, coacha och leda de personer som jobbar i och med tester i vardagen. Du säkerställer att processen är ändamålsenlig, effektiv och att den efterlevs (tillsamman med linjechefer). Du utvecklar och ansvarar för framtagande och implementering av strategier för såväl automatiska som manuella tester samt miljö- och testdata. I rollen ingår också att säkerställa att lösningen/leveransen har en väl dokumenterad kravbas där de självstyrande teamen ansvarar för sin respektive del.

​Du ansvarar, tillsammans med Change Manager FVM, domänansvarig FVM och integration lead FVM, för att ny funktionalitet och tekniska förändringar kan tas i bruk effektivt, med hög kvalitet och på utsatt tid. Du leder arbetet med kvalitetssäkring av förändringsönskemål och stödjer våra självstyrande, agila team i arbetet med att införa dessa.  Du kommer även leda testningen av större releaser. Du utvärderar kontinuerligt processen och dess effektivitet utifrån definierade processmål. Tillsammans med Change Manager FVM bidrar du till att en teststrategi tas fram och implementeras. Tillsammans med domänansvarig FVM bidrar du till att en plan för test- och produktionsmiljöer tas fram och implementeras. Tillsammans med integration lead FVM bidrar du till att kvalitetssäkra integrationsområdet för FVM Utveckling genom att identifiera ansvarsområden och gränssnitt mot VGRs eget integrationscenter såväl som leverantörens.

Vad kan vi erbjuda dig?

 • Vi erbjuder möjligheten att göra skillnad i vardagen för 1,7 miljoner människor i Västra Götaland.
 • Vi erbjuder möjligheten att göra skillnad i det vardagliga arbetet för omkring 70.000 medarbetare inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland.
 • Vi erbjuder möjligheten att vara med och utforma, och i vissa fall helt skapa, testhanteringen för FVM.
 • Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. I detta fall innebär det att vi erbjuder möjligheten att utgå ifrån något av våra kontor i Borås, Mölndal, Skövde eller Vänersborg.

För att lyckas i rollen behöver du:

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom IT.
 • Flerårig erfarenhet från arbete inom IT-sektorn såsom tex utvecklare, IT-arkitekt, projektledare eller testledare.
 • Flerårig erfarenhet från arbete med testledning i komplexa miljöer innehållande många intressenter och kontaktytor.
 • Kunskap och praktisk erfarenhet av testmetoder, testramverk och verktyg för test 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete som Test Manager.
 • Erfarenhet av etablering av testprocesser.
 • ISTQB certifierad.
 • Erfarenhet av arbete i offentliga organisationer, extra meriterande är erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.
 • Erfarenhet av införande av agila metoder inom en förvaltningsorganisation baserad på ramverket ITIL

Personliga egenskaper

 • Trivs i en föränderlig miljö.
 • Trivs att leda andra genom förändring.
 • Drivs av att skapa ordning, struktur och kvalitet i en föränderlig miljö.
 • Är självgående, vilket innebär att du kan initiera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för dig själv och, vid behov, även för andra.
 • Är lösningsorienterad och resultatfokuserad.
 • Har god samarbetsförmåga, vilket innebär att du är lyhörd och kommunikativ i kontakt med andra.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund: Tillsammans gör vi varandra framgångsrika, Vi lyssnar in och Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling. 

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. 

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Test Manager, framtidens vårdinformationsmiljö

Västra Götalandsregionen IT