itjobb.se

 

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Arbetsförmedlingen har i uppdrag att så effektivt som möjligt föra samman arbetsgivare som söker personal med personer som söker arbete. På Arbetsförmedlingen arbetar 14 000 personer inom olika yrkesområden. Arbetsförmedlingens IT-avdelning finns i Stockholm och har 600 medarbetare.

Testare till enheten distansservice

Redo för nya matiga uppdrag på temat digital transformation? Vill du utvecklas i en organisation i ständig förändring?

Kanon – då har vi utmaningarna för dig!

Som ett led i vår digitaliseringsresa finns nu vår nystartade enhet Distansservice äntligen på plats. Enhetens uppdrag är att möjliggöra intern digitalisering i samband med att Arbetsförmedlingens kundmöte gör en förflyttning - från det traditionella fysiska mötet till den digitala arenan, på distans.

Vad betyder det – konkret? Vi kokar ned det hela till två saker:

  1. Ta bort så många samtal i kundtjänst som möjligt genom att automatisera och robotisera där det är möjligt och driva till självbetjäning där det är lämpligt.

  2. Utveckla upplevelsen av IT-systemen för våra interna användare så att den blir den bästa.

Visst låter det intressant? Häng med - just nu befinner sig vår enhet under en spännande uppbyggnadsfas och vi behöver fler kollegor, i detta fall testare!

Som testare på enheten Distansservice kommer du att jobba med de interna systemen kopplat till handläggningen av våra kunder; arbetsgivare och arbetssökande

Vi arbetar aktivt med att skapa en dynamisk enhet som består av en mix av olika människor och skillset och därför kommer varje person som ingår i enheten att vara viktig på sitt sätt.

Vår gemensamma ståndpunkt är att det är våra sammantagna erfarenheter och kompetenser som möjliggör framgången av vårt uppdrag och vi jobbar därför utifrån ett teambaserat förhållningssätt.

Vem är du? Vi tror att du har en utbildning med datainriktning, t.ex. systemvetenskaplig utbildning eller civilingenjör med datainriktning. Alternativt kan du ha tillgodosett dig motsvarande kunskaper på annat sätt.

Perspektivmässigt har du ena benet i affären och det andra i tekniken. Du trivs med att jobba nära verksamheten. Vidare strävar vi efter att aktivt lära och låta oss inspireras av vår omvärld och självklart är det helt naturligt för dig att göra detsamma. Du har god förmåga att uttrycka dig i såväl muntligt som skriftligt.

Vi tror att du har jobbat några år som testare och därigenom förvärvat kunskap av testning av java EE-utvecklade system i komplexa miljöer.  Nu är du hungrig på något nytt att sätta tänderna i!

Du har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. I ditt arbete är du strukturerad och analytisk med god problemlösningsförmåga.

Det är dessutom önskvärt att du kan sätta ”check” på några av följande, praktiskt förvärvade erfarenheter: system med höga krav på tillgänglighet, Jira, Docker, versionshantering i Git, SoapUI, databashanterare (gärna Oracle och  PL/SQL), Unix (vana av kommandotolken), agila arbetssätt, TDD och testautomatisering.

Övrigt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Anställningen är på heltid och vi tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta, i nära samarbete med övriga kollegor, på Norra Stationsgatan 61, Stockholm. Våren 2019 flyttar vi till Solna Strand.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation, vårt uppdrag, vår vision och vår värdegrund på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan märkt med diarienr senast datum. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Besvara frågorna om din utbildning och arbetslivserfarenhet samt bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Sök snarast då vi arbetar med löpande urval.

Kontaktpersoner
Mikael Sjöholm, sektionschef: 010–488 73 13

Carin Carlberg Berglund, Facklig företrädare ST
010–487 62 23

Andreas Deniz, Facklig företrädare SACO
010–486 21 98

Ulf Törnkvist, Facklig företrädare SEKO
010-487 04 46

Peeder Salenvall, HR-partner
010-488 83 21

Testare till enheten distansservice

Ansök nu

Dela detta jobb