itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Testautomatiserare med helhetsgrepp

Ort
Utgår

2022-10-23

Ansök nu

Testautomatiserare med helhetsgrepp

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 388 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,9 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Vill du må bra på och av jobbet? Då ska du jobba hos oss, då detta är något vi tror skarpt på! I framtiden lever vi längre, det påverkar oss och vi ska skapa ett nytt team av engagerade testare och utvecklare som vill bygga framtidens plattform för hantering av våra pensionsförmåner.

Du kommer att ingå i ett team och arbetar utifrån en teambaserad organisation. Du kommer kunna arbeta både från kontoret eller hemifrån, hos oss är det otroligt viktigt att må bra på och av jobbet! Vi hjälper och ansvarar också för de systemstöd som våra handläggare använder – för att nämna några saker som vi arbetar med.
Teamen hos oss är tvärfunktionella och självgående för att kunna hantera alla delar av utvecklingskedjan. Vi jobbar i 2-veckorssprintar och genomför inkrementsplanering var 10:e vecka. Vi driftsätter ofta och våra automatiska tester är viktiga i detta arbete. Vi har dessutom agila coacher som stöttar oss i det agila arbetet.
Arbetet består av nyutveckling och vidareutveckling av befintliga system så kompetensöverföring inom och mellan teamen är både rolig och viktig hos oss. Du kommer arbeta i ett team som har kollegor både i Stockholm och Luleå.

Din arbetsplats är placerad i ljusa lokaler i Stockholm (Hornstull) eller Luleå.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans kompetenta kollegor i ett positivt klimat där samarbete och att lära av varandra är viktigt. Varje team fokuserar på ett av myndighetens verksamhetsområden och har ett gemensamt ansvar för förvaltning, nyutveckling och planering men även för det egna teamets kompetensutveckling, arbetssätt, och kvalité.
Vi har ett stort fokus på testautomatisering. Strategiskt jobbar vi tillsammans för att ständigt förbättra tekniker, arbetssätt och metoder. Våra system är tungt integrerade med interna och externa gränssnitt vilket ökar komplexiteten i våra testfall. Vi ser att testautomatisering är en ytterst viktig enabler för att vi ska kunna leverera och hålla våra deadlines. I testarbetet ingår bland annat planering av tester, test- och testdatadesign, exekvering och uppföljning av tester. Vi har kommit långt med att leverera värde kontinuerligt, continuous delivery där testautomatisering är ett fokusområde. Strategiskt jobbar vi tillsammans med systemarkitekter och utvecklare för att ständigt förbättra tekniker, arbetssätt och metoder. Syftet är att bland annat att kontinuerligt förbättra vår testautomatisering, korta ledtiden och öka kvalitén till produktion.

På IT-avdelningen är vi idag många som har test som vår direkta profession på myndigheten och vi bedriver kontinuerligt utbyte mellan våra olika testgrupperingar till exempel via gruppöverskidande kompetensnätverk. Vi utvecklar i Linuxmiljöer och använder bland annat IntelliJ, GIT/BitBucket, SoapUI, Selenium, Jenkins, Toad för Oracle, MySQL, Jira, SBE/Cucumber, Rest-Assured och junit5. Du bör gilla att arbeta i tekniskt komplexa miljöer med beroenden både internt och externt.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker nu en junior eller senior testare som automatiserar med programmeringskunskaper och har stort teknikintresse inom testdomänen och som förstår logiska samband mellan IT-system.
Vi söker dig som har:
* Relevant eftergymnasial utbildning
* Erfarenhet och/eller intresse av:
- Selenium och/eller TestNG, SBE/Cucumber, Rest-Assured, junit5
- Testautomatisering av mikrotjänster / rest-tjänster
- Javaprogrammering. Andra programmeringsspråk är meriterande
- Krav- och testanalys
* Behärska svenska språket i tal och skrift

Meriterande är:
* Arbetslivserfarenhet av att ha jobbat med testautomatisering
* Kunskap om:
- Git
- SoapUI
- Scriptspråk
- Linux
- Container plattform såsom Docker och Openshift
- Sätta upp pipelines i exempelvis GO eller Jenkins
- Relationsdatabaser såsom SQL
- Agila metoder
- Certifieringar inom testområdet, exempelvis ISTQB
- van att dricka eget kaffe/te och arbeta över videomöten, hos oss jobbar många nämligen hemifrån (hybridavtal)

Egenskaper

Du är stark i samarbete och gillar team där man delar med sig av kunskaper och lär av varandra. Du säger din mening och lyssnar på andras. Du lär känna oss kollegor på ett personligt plan i arbetet och när vi fikar tillsammans. Du är också mycket bekväm i samarbete på distans och nyttjar alla kanaler och verktyg för det.
Du vill få andra att växa och detta tillsammans med ditt stora intresse av test- och kvalitetsområdet gör att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är analytisk och letar ständigt nya sätt att lösa problem på samt att utveckla och förbättra testverksamheten. Du trivs med att jobba i utvecklingsteam för att förverkliga resultat.

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper vilket innebär att både du som är junior och erfaren är varmt välkommen med din ansökan.

Övrigt

Vi använder oss av intervjuer och tester i kombination i urvalsprocessen.
Vi tillämpar provanställning om 6 månader. Tjänsten är placerad i Stockholm/Luleå.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten, kontakta gruppchef Hanna Jokimaa, hanna.jokimaa@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:
Helena Blomkvist: 010 4542 853
Liv Berntsson: 010 4543 419

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten?
Kika då in på vår sida, https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekyteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Testautomatiserare med helhetsgrepp

Pensionsmyndigheten