itjobb.se

Testledare

Testledare

Till Länsförsäkringar Fondliv söker vi dig som vill vara med på vår resa för att kunna möta helt nya marknadsförutsättningar och kundernas allt högre krav och förväntningar på en bra kundupplevelse. Vi har redan stakat ut vägen och som testledare blir du en av nyckelpersonerna för att vi ska ta oss mot målen och nå lönsam tillväxt och de mesta nöjda kunderna.  

Om jobbet 

För att effektivt anpassa våra system till de förändringar i kundkrav och regelverk som försäkringsmarknaden står inför, har Utvecklingsavdelningen lagt en ambitiös plan med syftet att dra största möjliga nytta av ny teknik, digitalisering och förenklade arbetssätt.  

Vi söker nu en testledare med mångårig erfarenhet av testledning och testsamordning till gruppen Befintlig Affär med uppdrag att planera och leda test samt förse förvaltning och utvecklingsprojekt med testresurser. Testaktiviteterna kan till exempel omfatta systemanpassningar kopplade till efterlevnad av regelverk, upphandlingar och utveckling av ny funktionalitet. Testaktiviteter kan i vissa fall vara årligt återkommande och testresurserna kan vara såväl interna som externa.

Du kommer att vara en del i ett spännande sammanhang där vi utformar och bygger upp nya arbetssätt, struktur och planer i enlighet med liggande strategi. Du rapporterar till chefen för Befintlig Affär Liv 1. 

Rollen  

I rollen som testledare ansvarar du för: 

  • Testledning och testsamordning 
  • Anlita och leda testresurser som kan vara såväl interna som externa 
  • Fördela testkapaciteten enligt gällande prioritering  
  • Koordinering och planering tillsammans med förvaltnings- och projektledarna samt IT 
  • Utveckling och effektivisering av testprocesser i förvaltning och projekt  

Vem är du?  

Du är en erfaren, strukturerad och ansvarstagande testledare med gedigen teknisk bakgrund och stort fokus på kvalitet. Du har lång erfarenhet av att testledning i både agila och vattenfallsbaserade IT-projekt i olika tekniska miljöer.  

Du har en välutvecklad förmåga att se helheten för att kunna avgöra vad som behöver testas, men också kunna driva det praktiska arbetet med att se till att tester genomförs. 

Du är positiv och målinriktad med god kommunikationsförmåga och har lätt att bygga relationer internt och externt.  

För att lyckas bra i rollen är det fördelaktigt att ha kännedom om liv- och pensionsmarknaden eller finansiella tjänster samt ha relevant högskoleutbildning. För att trivas hos oss är det viktigt att du är van att hantera många frågor parallellt och att arbeta fokuserat efter tydliga prioriteringar. I uppdragen ingår ofta internationella resurser varför flytande svenska och engelska i tal och skrift är en naturlig del i arbetet och ett krav. 

Om oss 

Utvecklingsavdelningen ansvarar för Affärsenhet Livs affärs- och verksamhetsutveckling. Gruppen Befintlig Affär inom Utvecklingsavdelningen har drygt 20 medarbetare. Vi ansvarar för att det befintliga erbjudandet är konkurrenskraftigt och har den funktionalitet som behövs för att hantera livaffären legalt och affärsmässigt samt att organisationen arbetar effektivt med kort time to market.  

Länsförsäkringar Fondliv är länsförsäkringsgruppens fondförsäkringsbolag som erbjuder pensionssparande och trygghetslösningar främst inom tjänstepension. Vår målsättning är att ta en ledande position på liv- och pensionsmarknaden och vi strävar efter att våra liv- och pensionskunder ska uppleva Länsförsäkringar som begripliga, trygga och nära. Pensions- och livförsäkringsmarknaden står inför stora förändringar, som drivs av nya regelverk samt ökat prisfokus och rörlighet via flytträtt. All vår verksamhet och anpassning till nya förutsättningar vilar vi på en stabil grund i det kundägda och vårt främsta mål är att vi har de nöjdaste kunderna. 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Kontaktperson

Annsofi Eriksson 
Chef
08-588 422 49

Ulrika Taylor 
Kontaktombud FTF
08-588 404 25

Bitte Franzén Molander 
Kontaktombud SACO
08-588 403 79

Dela detta jobb

Testledare

Länsförsäkringar AB