itjobb.se

Testspecialister till SCB

Ansök nu

Testspecialister till SCB

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 300 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning

SCB:s IT-avdelning finns i Örebro och har ungefär 130 medarbetare som utvecklar och förvaltar IT-system för att stödja SCB:s statistikproduktion. IT-avdelningen ansvarar för de IT-system som används i statistikproduktionen och ansvarar för att IT-lösningarna kostnadseffektivt och kvalitetsmässigt uppfyller verksamhetens krav genom att bland annat ersätta produktunika IT-lösningar med SCB:s gemensamma verktyg. Vi arbetar med allt från kravfångst, arkitekturförutsättningar och systemutveckling till test, produktionssättning och drift.

SCB:s IT-avdelning står inför ett stort arbete med nyutveckling och vidareutveckling av både generella system som ska stödja flera undersökningar i ett processteg samt äldre system som stödjer en specifik undersökning. För att klara av denna utmaning vill vi stärka kompetensen inom test, och söker därför två testspecialister.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med testdesign och testning i några av våra projekt och i förvaltningen. Du kan även komma att ha funktionen testledare i vissa projekt. Du kommer också att delta i kompetensuppbyggnaden inom test, och i vidareutvecklingen av vår testmetodik.

Utvecklingsprojekt och förvaltning på SCB bedrivs med agila arbetssätt. Våra system utvecklas och körs i Windows-miljö.

Kvalifikationer

Du ska ha:

  • Systemvetenskaplig examen eller motsvarande utbildning/erfarenhet som SCB bedömer likvärdig
  • Goda kunskaper om testmetoder och testtekniker inom mjukvarutestning
  • Flera års erfarenhet av kvalificerad testledning och/eller testning av mjukvara
  • Erfarenhet av testverktyg
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Du bör ha:

  • Praktisk erfarenhet av test i projekt och förvaltning som bedrivs med agila metoder
  • Praktisk erfarenhet av utforskande testning (exploratory testing)
  • Praktisk erfarenhet av testautomatisering
  • Praktisk erfarenhet av arbete med systemutveckling eller kravanalys
  • Praktisk erfarenhet av SQL

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för den här tjänsten krävs att du är noggrann och strukturerad samt att du är lösningsfokuserad och kvalitetsmedveten. Du är drivande och resultatorienterad. Dessutom krävs god samarbetsförmåga samt att du har lätt för att arbeta såväl självständigt som i team. Det behöver dessutom ha god förmåga att kommunicera med kunder och kollegor.

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen

Tjänsten är tillsvidare men inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter den här tjänsterna som något för dig? Skicka då din ansökan senast 2019-08-04, märkt med dnr A2019/2606, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsterna kontakta enhetschef Andréas Byström tel 010-479 6318.

Fackliga företrädare

ST inom SCB: krister.nasen@scb.se eller ulla.ekander-liew@scb.se

Saco-S föreningen vid SCB: saco@scb.se

Övrigt

Eftersom enheten/avdelningen har övervägande manliga medarbetare ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsterna.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Dela detta jobb

Testspecialister till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån