itjobb.se

Testspecialister till SCB

SCB-logga-100x110.png

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 200 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning

Vill du bli en av våra nya testspecialister?

SCB:s IT-avdelning är placerad i Örebro och har ca 130 medarbetare. Avdelningen ansvarar för de IT-system som används i statistikproduktionen. Vi står inför ett stort arbete med nyutveckling och vidareutveckling av både generella system som ska stödja flera undersökningar i ett processteg samt äldre system som stödjer en specifik statistikprodukt.
För att klara av denna utmaning behöver vi stärka kompetensen inom test, och söker därför ett antal testspecialister.

Arbetsuppgifter

Som testspecialist kommer du att skriva och utföra testfall utifrån funktionella och icke funktionella krav, ta fram testrapporter och stötta våra beställare i acceptanstestning. Du kommer även att utvärdera lösningar ur ett testperspektiv och ge objektiv och konstruktiv feedback till utvecklare. Som testspecialist på SCB ansvarar du även för att ta fram testdata och inventera om testmiljöerna är tillräckliga för uppgiften. Vi förväntar oss även att du aktivt deltar i utveckling och förvaltning av testarbetet på SCB.

Utvecklingsprojekten på SCB bedrivs i team med agila metoder. Våra system utvecklas och körs i Microsoft-miljö.

Kvalifikationer

Du har:

  • systemvetenskaplig examen eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • praktisk erfarenhet av test i projekt och förvaltning
  • minst grundläggande kunskaper i SQL samt något ytterligare programmeringsspråk
  • förmåga att uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

Vi ser gärna att du har praktiskt erfarenhet av SQL samt av arbete i ADS. Det är även meriterande om du har praktisk erfarenhet av test i projekt och förvaltning som bedrivs med agila metoder, utforskande testning, tillgänglighetstester, prestandatester eller testautomatisering. Vidare är det bra om du har praktisk erfarenhet av arbete med systemutveckling, gärna i Microsoft .Net, eller kravanalys.

Du behöver ha god samarbetsförmåga, trivas med att arbeta i team och vara duktig på att kommunicera med beställare och kollegor. Andra viktiga egenskaper är att vara kvalitetsmedveten, resultatorienterad och ha vilja och förmåga att driva saker framåt.

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen

Tjänsten är tillsvidare men inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då din ansökan senast 2019-12-22, märkt med dnr A2019/4411, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Björn Berglund tel 010-479 63 46.

Fackliga företrädare

Krister Näsén, ST inom SCB, tel 010-479 40 00.

Kristina Strandberg, Saco-S föreningen vid SCB, tel 010-479 40 00.

Övrigt

Eftersom avdelningen har övervägande manliga medarbetare ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Dela detta jobb

Testspecialister till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån