itjobb.se

Logga

Till huvudkontoret i centrala Stockholm söker vi nu en Applikationsspecialist till vår HR avdelning

Ansök nu

Till huvudkontoret i centrala Stockholm söker vi nu en Applikationsspecialist till vår HR avdelning

Har du erfarenhet av att arbeta med lönesystem och dess regelverk, och har vana att skriva SQL-frågor? Har du dessutom en förkärlek till att förenkla och kravställa på systemstöd samt lätt för att kommunicera och samarbeta med IT? Då kan rollen som Applikationsspecialist på vår HR avdelning vara helt rätt för dig. 

Om rollen 
Som Applikationsspecialist inom HR ser du till att våra systemstöd stödjer våra verksamhetsprocesser på bästa optimala sätt samt agerar kravställare vid utveckling. 

Dina uppgifter är att uppdatera och proaktivt kvalitetssäkra systemkörningar och årsrutiner, dokumentera arbetsrutiner och manualer. Utreda, rapportera och följa upp incidenter gentemot våra externa systemleverantörer. Fokus kommer ligga på verksamhetens behov och se till arbeta med ständiga förbättringar och parametersättning i lönesystemet. 

I rollen ingår också att utbilda kollegor inom avdelningen i systemverktygets funktioner, informera verksamheten om driftstörningar, incidenter, avvikelser eller nyheter. Omvärldsbevakning är också en viktig del av rollen.  

För att lyckas i rollen behöver du förstå verksamhetsprocesserna inom HR för att kunna fånga verksamhetens behov av systemstöd. Du agerar kravställare vid ny systemutveckling och planera och genomföra regelbundna acceptanstester inför releaser. En viktig del i rollen är att säkra nuvarande skydds- och kvalitetsnivå på informationen i systemen i enlighet med bland annat GDPR. 

Till vardags arbetar du tillsammans i förvaltningsorganisationen för våra HR-system, där du interagerar med övriga applikationsspecialister, systemspecialist, processutvecklare och förvaltningsledare. 

Om dig 
Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning och med minst tre till fem års erfarenhet av HR-System, främst inriktat mot lönesystem och schemaplaneringssystem. 

Du har hög generell IT-kunskap, van att arbeta i HR-system och Office miljö med fördjupning inom Excel. Erfarenhet av Heroma ser vi som det främsta kravet, men även TooEasy är meriterande. Du har erfarenhet av att skriva SQL-frågor. Vi ser att du har vana och god förståelse för integrationer mellan olika system. Vi ser gärna också att du har agerat kravställare tidigare och erfarenhet av arbete med informationssäkerhet.  

Vi ser det som meriterande om du har arbetat som lönespecialist och har god förståelse av löneadministration. 

Mer om dig 
Du kan se ett HR-relaterat behov och översätta detta till en systemlösning och vilken påverkan den har på andra system, du har därmed en god analytisk förmåga. Vi ser att du är relationsskapande och duktig på att samarbeta med andra. Vidare ser vi att du är serviceinriktad, pedagogisk och är en duktig problemlösare.  

Om oss 
HR avdelningen utgörs idag av fyra enheter och består av 55 medarbetare. Vi driver både den strategiska HR agendan och de verksamhetsstödjande HR områden för att bidra och skapa värde till Systembolagets utveckling. Engagemanget och kompetensen hos alla medarbetare avgör hur bra vi lyckas med vårt arbete. 

Du kommer att ingå i enheten Lön & HR Support som erbjuder stöd genom en 1st och 2nd line support inom områdena schema, lön, pension, HR och utbildning. Vårt uppdrag är att på ett systematiskt och värdeskapande sätt stödja Systembolagets verksamhet. Enheten består av 20 personer indelade i två grupper. Du kommer att ingå i gruppen som arbetar med Lön & Pension, som idag består av 10 medarbetare och en lönechef.  

Mer om rollen 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start senast 1 oktober 2021. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor vid Kungsträdgården i Stockholm och vi kan tillämpa distansarbete där det är möjligt upp till ett par dagar i veckan.

Om din utveckling på Systembolaget 
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett introduktionsprogram och därefter är din personliga utveckling och kompetensutvecklingsplan ett viktigt fokusområde för oss. För oss är det viktigt att du vill vara med och arbeta med omsorg om folkhälsan och alla delar i att nå de hållbarhetsmål som Systembolaget har uppställt - för såväl vår egen verksamhet som för hela vår leverantörskedja. 

Ansökan 
Låter det intressant? Kul! Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 4 augusti 2021. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt ett kort personligt brev där du beskriver vad som lockar dig och vad du kan tillföra. I ansökningsformuläret kommer du även få svara på ett antal frågor om din kompetens. 
 
Vårt mål är att spegla samhället och vi värderar en mångfald av kompetens. Om du har erfarenheter du tror kan bidra till att bredda mångfalden i verksamheten så berätta gärna om det i din ansökan.   

Kontakt 
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Anette Fjärdsjö, lönechef på telefonnummer 070-290 04 57. 

Välkommen att jobba på ett företag som ger service i världsklass, är ett av Sveriges starkaste varumärken med nöjda kunder och medarbetare - Systembolaget!    

Dela detta jobb

Logga
Till huvudkontoret i centrala Stockholm söker vi nu en Applikationsspecialist till vår HR avdelning

Systembolaget