itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Trafiksystemansvariga till SL/trafikförvaltningen

Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-02

Ansök nu

Trafiksystemansvariga till SL/trafikförvaltningen

Om tjänsten

I rollen som trafiksystemansvarig är uppdraget att förbättra samordning och styrning av åtgärder i tunnelbanan och våra andra spårsystem. Du kommer att ansvara för att anläggning och fordon långsiktigt kan fortsätta leverera trafik med hög punktlighet för våra resenärer.

Tillsammans med kollegor i den nybildade gruppen Investeringsstyrning håller du ihop trafiksystemets åtgärdsbehov utifrån dess status, skick och måluppfyllnad, för att kunna driva arbetet med att upprätta långsiktiga planer för ersättningsinvesteringar.

Du får bland annat jobba med att:

  • Ta fram nyckeltal och analysera systemets resenärsflöden, kostnader och leveransförmåga

  • Samordna systemets långsiktiga åtgärdsbehov för att säkerställa att tillgångarna vidmakthålls, med hjälp av systemets förvaltningsplaner

  • Skapa långsiktiga planer för ersättningsinvesteringar

  • Stödja ledningen i arbetet med investeringsbudgeten

  • Säkerställa att åtgärdsbehovet är identifierade och att åtgärder initieras i rätt tid, samt är förpackade och planerade för att minimera trafikpåverkan

  • Identifiera och initiera utredningar och andra arbeten för att få bättre koll på anläggningen eller skapa effektivare genomförande av åtgärder

  • Agera Teknikavdelningens ambassadör för trafiksystemet och vara representant i styrgrupper och andra forum.

Uppdraget utförs i nära samverkan med systemledaren från den strategiska avdelningen och förvaltare av tillgångarna inom trafikslaget.

Investeringsstyrning är en nybildad grupp inom Teknikavdelningen med ett starkt fokus på att förbättra hantering och styrning av avdelningens portfölj med ersättningsinvesteringar om ca 1,7 Mdr SEK årligen. Gruppen består i nuläget av en investeringssamordnare och initialt rekryterar vi två trafiksystemansvariga, men gruppen kommer att växa ytterligare. Eftersom trafiksystemansvarig är en ny roll inom en ny grupp så kommer du att ha stor möjlighet att påverka utformningen av både rollen och gruppen, då du får jobba med att forma uppdraget och etablera struktur och förutsättningar för att kunna utföra arbetsuppgifterna.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som trafiksystemansvarig ser du frågor ur ett helhetsperspektiv och har en hög analytisk förmåga, samt att du tidigare arbetat i roller där du fått användning av detta.

Vidare är du driven, har förmåga att navigera självständigt inom verksamhetsområdet och hantera många intressenter utifrån ett uppdrag som innebär stor frihet och samtidigt strikta ramar. Du tycker att det är stimulerande att kunna påverka och ta fram arbetssätt och strukturer.

Vidare har du:

  • Högskoleutbildning, gärna ingenjörsutbildning eller motsvarande

  • Ett par års arbetslivserfarenhet som är relevant för systemägarrollen, till exempel som produktägare, projektledare, ledarroll, systemägare, förändringsledare, eller från Systems Engineering

Det är meriterande om du har erfarenhet av att planera, driva eller arbeta med entreprenadprojekt eller fordonsprojekt. Det är även meriterande erfarenhet att ha arbetat med tillgångsförvaltning enligt standarden ISO55000. Om du har erfarenhet av att bygga upp eller förändra ett arbetsområde, så är även det meriterande.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Daniel Welander, tfn 08-123 336 36. För frågor om rekryteringsprocessen, rekryterare Anna Papatziamos, tfn 070-7863879. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ja, tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2 december. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på LinkedIn(öppnas i nytt fönster).

#LI-Hybrid

Nyckelord: Systemägare, systemägare, produktägare, verksamhetsutveckling, portföljstyrning, tillgångsförvaltning, investeringsplanering, underhållsingenjör

 

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Dela detta jobb

Trafiksystemansvariga till SL/trafikförvaltningen

Trafikförvaltningen, Region Stockholm