itjobb.se

Trainee till MSB - Cyber Security Talent Program!

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-23

Ansök nu

Trainee till MSB - Cyber Security Talent Program!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. MSB söker nu nyutexaminerade akademiker till sitt ettåriga Traineeprogram inom cyber security och säkra elektroniska kommunikationer. Vi söker dig som vill kickstarta din karriär i arbetslivet och som brinner för samhällsviktig verksamhet. Det arbete du gör kommer ha en stor betydelse för befolkningens liv och hälsa. Vi ser fram emot din ansökan och eftersom vi arbetar med löpande urval hoppas vi på att du skickar den redan idag!

Om tjänsten

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Academic Work söker för MSB:s räkning nyutexaminerade akademiker till ett Traineeprogram med start i september 2019 med. Under det 12 månader långa Traineeprogrammet kommer du att få bästa möjliga förutsättningarna för att lyckas i din framtida roll. Du kommer få möjlighet att kombinera dagligt arbete med kompetensutveckling som ger dig kunskaper inom informations- och cybersäkerhet och säkra kommunikationer.

Inom Traineeprogrammet kommer du erbjudas en erfaren mentor som kommer att introducera dig till nya kontaktytor inom myndigheten och hjälpa dig att utvecklas.

Traineeprogrammet är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos MSB. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

MSB har ett brett mandat att stödja och samordna arbetet med samhällets informations- och cybersäkerhet, samt analysera och bedöma omvärldsutvecklingen på området. Avdelningen för cybersäkerhet och säkra kommunikationer arbetar med förebyggande informationssäkerhetsarbete, it-incidenthantering och ansvarar för att sammanställa en helhetsbild och lägesbedömningar på området. I det arbetet utvecklar vi strategier och handlingsplaner, ofta i samverkan med samhällets aktörer. Avdelningen ansvarar också för strategisk inriktning, utveckling och förvaltning av säkra, skyddade och tillgängliga kommunikationstjänster som bl. a används för ledning och samverkan inom och mellan samhällsviktiga verksamheter. Vid avdelningen arbetar för närvarande ca 120 personer.

Vi söker dig som

Traineeprogrammet kommer att ge dig goda förutsättningar att ge dig kunskap och erfarenhet som du saknar idag, men följande saker behöver du ha med dig vid start:

 • ett brinnande samhällsengagemang där du kan göra skillnad

 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, med hänsyn till de kontaktytor du kommer att ha i rollen

 • en akademisk universitets-eller högskoleutbildning

Det är ett stort plus om du har:

 • Kunskap inom informations- och cybersäkerhet (t.ex. säkra kommunikationer, IT-säkerhet eller organisationsstyrning och kontroll) från utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet

 • God kunskap om risk- och krishantering, samhällssäkerhet, krisberedskapssystemet eller totalförsvar

 • Tidigare erfarenhet av projektledarroll där du drivit ett projekt från start till mål.

För rollen som Trainee kommer den avgörande faktorn vara din personlighet och inställning till ditt arbete. Vi söker dig som är:

 • Orädd

 • Problemlösande

 • Ansvarstagande

 • Flexibel

Övrig information

 • Rekryteringsprocessen: Anställningen är säkerhetsklassad och MSB gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. För att bli godkänd vid en säkerhetsklassning måste du vara svensk medborgare.

 • Start: Måndag 2:a september

 • Omfattning: Heltid, inledande provanställning om 6 månader

 • Lön: Fast månadslön

 • Placering: Stockholm. I dagsläget är MSB:s kontor placerat på Fleminggatan, Kungsholmen. I oktober 2019 kommer MSB flytta till nya fina lokaler i Tomteboda, Solna.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, vi tar inte emot ansökningar på mailen. Sista ansökningsdag för tjänsten är 19 maj.

 • Kontaktuppgifter: Olivia Unghammar, rekryteringskonsult och Nina Ha, rekryteringskoordinator. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MSB:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

MSB har ett brett mandat att stödja och samordna arbetet med samhällets informations- och cybersäkerhet. Avdelningen för cybersäkerhet och säkra kommunikationer ger råd och stöd kring informations- och cybersäkerhet, förebygger och hanterar cyberangrepp och andra it-incidenter genom funktionen CERT-SE, gör omvärldsanalyser och lägesbedömningar, samt ingår i en omfattande nationell och internationell samverkan. Avdelningen ansvarar också för strategisk inriktning, utveckling och förvaltning av säkra och tillgängliga kommunikationstjänster för ledning och samverkan, samt förvaltning och utveckling av ledningsplatser.

Dela detta jobb

Trainee till MSB - Cyber Security Talent Program!

Academic Work