itjobb.se

Trimble AB lanserar nu sitt första rotationsprogram! Nyexaminerade mjukvaruutvecklare - se hit!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2019-12-18

Ansök nu

Trimble AB lanserar nu sitt första rotationsprogram! Nyexaminerade mjukvaruutvecklare - se hit!

I rotationsprogrammet hos Trimble, som är världsledande inom tillverkning av högteknologiska elektrooptiska mätsystem, får du det bästa av två världar. Du roterar mellan olika avdelningar och fördjupar dig i företagets processer och produkter under ett års tid, för att sedan bli del av mjukvaruteamet på R&D. Här är chansen för dig som är intresserad av högteknologi att bli del av ett företag med stort fokus på utveckling och innovation.

Om tjänsten

"Det som jag trivs med i min roll är att kunna påverka hur man gör saker, hur vi kan utveckla våra instrument och vad man kan programmera. Att dessutom tydligt kunna se hur arbetet påverkar produkten och att kunna ta på den är riktigt spännande. Om det finns något jag undrar över, ja då sätter jag bara på mig labbrocken och tar trappan ner till produktion." - Hugo, Mjukvaruutvecklare inom inbyggda system på R&D-avdelningen

Trimble är ett globalt företag med över 11 000 anställda i mer än 40 länder runt om i världen. Med över 2 000 unika patent samt R&D i mer än 15 länder utvecklar Trimble teknologier för positionering, modellering, uppkoppling och dataanalys. Trimble AB i Danderyd har ca 270 anställda som utvecklar och tillverkar högteknologiska elektriska och optiska mätinstrument med hög precision som används inom bl. a. lantmäteri, byggkonstruktion, transport och logistik.

Till Trimbles rotationsprogram söker vi två nyexaminerade ingenjörer, en mjukvaruutvecklare och en automationsingenjör som vill kickstarta sin karriär hos ett världsledande högteknologiskt företag där man får följa produkten hela vägen från utveckling till produktion. Programmet är indelat i följande tre moment:

  • Introduktion till utvecklingsavdelningen: Du får sätta dig in i mjuk- och hårdvaruavdelningarna för en inblick i hur produkter tas fram och utvecklas på komponentnivå, främst inom Mjukvara

  • Introduktion till produktionsavdelningen: Du sätter dig in produktionsteknik och får följa produktens resa från varumottagningen, när den fortfarande består av separata delar som monteras ihop i produktionslinan för att sedan testas, valideras och programmeras för slutkund

  • Specialisering inom valbar inriktning: Du fördjupar dig inom ett område för att lära dig mer om arbetssätt och system, inom exempelvis elektronik och FPGA, Quality Assurance eller systemspecialisering och innovation

Utöver detta kommer du även att delta i interna utbildningar, mässor, ett kortare internship hos Trimbles försäljningsbolag samt fältarbete hos kund.

Arbetsuppgifter

Mjukvaruteamet tillhör R&D-avdelningen som består av ett 100-tal medarbetare med kompetens inom mjukvara, produktionsutveckling, elektronik, mekanik och optik. Det dagliga arbetet bedrivs i projektform där man jobbar med alla olika kompetenser i ett mindre team, men där man även har globala kontakter. Dina arbetsuppgifter kommer att fokusera på utveckling av mjukvara för instrument.

I arbetet förekommer användning av verktyg och programmeringsspråk så som: C#, C++, C, Linux, WEC2013, Python och Matlab.

Vi söker dig som

  • Akademisk utbildning inom datateknik, teknisk fysik, elektronik eller maskin med inriktning programmering och inbyggda system
  • Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av mjukvaruutveckling.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi gärna att du som person har en god samarbetsförmåga då du ofta kommer att ingå i projektgrupper som kräver lyhördhet och kommunikation. Du är lösningsorienterad och gillar att utmana gamla sätt för att hitta nya, effektiva lösningar. Att vara ansvarstagande ligger i din natur, samt är du flexibel och öppen för förändring.

ÖVRIG INFORMATION

  • Start: Januari 2020
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: Danderyd, Stockholm
  • Kontaktuppgifter: Isabelle Lundborg

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trimbles önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Information om företaget

Läs mer om Trimble här.

Dela detta jobb

Trimble AB lanserar nu sitt första rotationsprogram! Nyexaminerade mjukvaruutvecklare - se hit!

Academic Work