itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Underrättelseanalytiker med helhetssyn till FRA

Ort
Utgår

2022-07-03

Ansök nu

Underrättelseanalytiker med helhetssyn till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi uthålliga analytiker som vill bidra till att få ihop det informationspussel som skapar förståelse för vad som händer i vår föränderliga omvärld. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett spännande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som underrättelseanalytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

Rollen innefattar arbete där du med befintliga verktyg och metoder kommer att följa militära strukturer och förhållanden. Rollen innefattar också att utveckla metoderna och ta underrättelseområdet framåt. I rapportform kommer du att dra slutsatserna av redan etablerade materialflöden. Tät samverkan med övriga analytiker inom verksamhetsuppföljning krävs för att nå framgång i uppdraget som i huvudsak syftar till tidig förvarning om kommande verksamhet, samt god dokumentation av genomförd verksamhet.

Syftet är att skapa överskådlig förståelse avseende militära strukturer där du måste sammanställa och ta hjälp av information från andra militära fokusområden. Vi söker dig som har kapacitet och förmågan att se detaljernas betydelse i det större perspektivet. 

Du kan

Vi ser att du som söker har minst en högskoleförberedande gymnasieutbildning bakom dig med goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som i skrift. Tjänsten kräver att du har mycket god PC-vana, och har du goda kunskaper i informationsteknik så är det starkt meriterande. Du behöver ha ett utpräglat intresse för eller kunskaper om militära förhållanden och strukturer samt militära plattformar och förband. Det är även meriterande om du har erfarenhet av signalspaning eller från arbete med lednings- och/eller sambandssystem. Har du även kunskaper i ryska språket ser vi det som en fördel.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som kan arbeta självständigt och uthålligt med en målsättning att leverera rapporter av hög kvalitet, både språkligt och analytiskt, där dina specialistkunskaper på området bidrar till att skapa ökad förståelse. Rätt person för tjänsten har mycket god samarbetsförmåga och ser vikten av att dela kunskap och information med andra för att uppnå synergi. 

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef 010-557 48 26. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-07-03.
Ange referensnummer 3153/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Underrättelseanalytiker med helhetssyn till FRA

Försvarets Radioanstalt