itjobb.se

UNIX/LINUX System administratör – Vattenfall IT Forsmark

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-03

Ansök nu

UNIX/LINUX System administratör – Vattenfall IT Forsmark

Vill du vara med i skapandet av en framtida IT-leveransorganisation för svensk kärnkraft?

Vi söker nu efter rätt person som kan ta sig an rollen UNIX/LINUX system administratör i en IT-organisation som arbetar med utveckling och leverans av IT-tjänster, där ledordet är säkerhet. För dig som kandidat är det här en chans att ta plats i en organisation som genomgår en spännande förvandling med ny teknik och utökade samarbetsytor, där vi värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär.

Arbetsuppgifter

Som UNIX/LINUX-administratör är dina främsta arbetsuppgifter att ansvara för den produktions miljö som omfattas av ditt område. Du kommer även delta i projekt av varierande storlek där din specialist kompetens är en nyckelfaktor.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du:

 • Har god erfarenhet av serverdrift i UNIX/LINUX miljöer
 • Har god erfarenhet av programmering/scripting i UNIX/LINUX miljöer t.ex: Python, Perl, Bash, Ansible
 • Har erfarenhet av ett eller flera av följande system: CentOS, RedHat, Oracle, Debian, OpenStack
 • Har erfarenhet eller intresse av något/några av följande områden;
  • Versionshantering git
  • Instrumentering och debugning
  • Automatisering, CI och CD
  • Systemsäkerhet och operativsystemshärdning
  • Nätverksdesign och SDN

Som person är du både en lagspelare och självgående, du har ett strukturerat arbetssätt och tar egna initiativ för att driva ditt arbete och din egen utveckling framåt. Du har en god förmåga att sätta dig in i ny teknik och felsökning i varierande storlek och komplexitet. Vi uppmanar till nytänkande, kreativitet och medarbetare som tänker utanför boxen med IT-säkerhet som en grundprincip.

Placeringsort

Forsmark

Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid – du jobbar helt enkelt på bussen.

I arbetet ingår det visst resande inom Sverige, finns även möjlighet att arbeta på våra distanskontor eller från hemmet när arbetet tillåter.

Kontakt

Information om tjänsten – Rekryterande chef Jonathan Warner, 070-113 37 22.

Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson, 076-136 47 32.

Fackliga representanter

Akademikerna – Sofi Wadström

Ledarna – Christer Gustafsson

SEKO – Lennart Bengtsson

Unionen – Inger Strandberg/Lars-Erik Näsman

Samtliga nås på telefon 08-739 50 00

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Dela detta jobb

UNIX/LINUX System administratör – Vattenfall IT Forsmark

Vattenfall AB