itjobb.se

Upphandlare inom IT, Härnösand

Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-09

Ansök nu

Upphandlare inom IT, Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Regionledningsförvaltningen består av sex områden, varav Område ekonomi och planering består av närmare 100 medarbetare inom två verksamheter; Ekonomi och samordning och Inköp och upphandling.

Verksamhetsområdet Inköp och Upphandling genomför operativa och strategiska inköp och upphandlingar med tillämpning av LOU, avtalsuppföljning, driver miljö- och hållbarhetsfrågor samt ansvarar för e-handel. Med upphandling i fokus jobbar vi med spännande och omväxlande arbetsuppgifter. Genom att använda offentlig upphandling som styrmedel kan regionen driva samhällsutvecklingen i en hållbar riktning. Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag i en positiv och engagerande arbetsmiljö med ca 33 medarbetare.
 

Arbetsuppgifter

Det övergripande målet vid inköp och upphandling är att skapa förutsättningar för Regionen att göra goda och långsiktigt hållbara affärer.

Som upphandlare kommer du i nära samarbete med sakkunniga driva flera upphandlingsuppdrag parallellt, vilket innebär ett varierande arbete med många nya infallsvinklar. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att som projektledare ansvara för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet inom IT-området. Detta innebär ett nära samarbete med IT och regionens verksamheter samt externa leverantörer.

I rollen som upphandlare kommer du bland annat:
- genomföra förstudier, marknads- och behovsanalyser inför upphandling
- utforma strategier, upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag och avtal samt ansvara för utvärdering av anbud
- ge råd och stöd till regionens medarbetare i upphandlingsfrågor

Du förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder. Vi ska tillsammans verka för att vår upphandlingsorganisation ska upplevas som en attraktiv och affärsmässig samarbetspartner för så väl uppdragsgivare som leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/juridik/teknik eller motsvarande, eller annan för arbetsuppgifterna relevant erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Meriterande om du har:
- erfarenhet att arbeta inom IT-området och/eller med IT-relaterade inköp
- erfarenhet från förhandling
- erfarenhet från arbete med Lagen om Offentlig Upphandling och andra tillämpliga regelverk samt har god kännedom om regioners/landstings krav och behov av varor och tjänster.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kännetecknas av en god samarbetsförmåga och kan leda uppdrag på ett målinriktat arbetssätt så väl självständigt som i grupp. Du är kreativ och initiativtagande, har ett affärsmässigt sinnelag och besitter en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Vidare tillämpar du ett strukturerat och analytiskt arbetssätt med förmåga att engagera och motivera.


Övrigt
Som medarbetare får du tillgång till gym i anslutning till arbetsplatsen och en friskvårdstimma i veckan under arbetstid. Vi tillämpar flexibel arbetstid utifrån givna ramar och möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid.

Anställningens omfattning
Heltid, tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas
Placeringsort: Härnösand

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
 

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-09

 

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sofia Wiklund

Verksamhetschef

Telefon: +4661180423

Mobiltelefon: 070-191 75 21

E-post: sofia.viklund@rvn.se

 

Mikael Westin

Upphandlingssamordnare

Telefon: 0611-80424

E-post: mikael.westin@rvn.se

 

Anneli Frithz

SACO

Telefon: 0611-80420

E-post: anneli.frithz@rvn.se

 

Emma Jonsson Håkansson

Vision

Telefon: 0611-803 95

E-post: emma.jonsson.hakansson@rvn.se

Dela detta jobb

Upphandlare inom IT, Härnösand

Region Västernorrland