itjobb.se

Logga

Utvecklare med några års erfarenhet

Företag ATTENTEC AB
Ort
Utgår

2018-07-20

Ansök nu

Utvecklare med några års erfarenhet

Vi är Attentec. Vi är ett 40-tal konsulter inom mjukvaruutveckling fördelade på två kontor i Linköping och Stockholm. Vi fokuserar på kompetens inom internet of things, strömmande media och modern mjukvaruutveckling. Vårt mål är att vara den bästa arbetsplatsen för engagerade, innovativa utvecklare. Vi vill ge våra konsulter bästa möjliga förutsättningar både att utvecka sig själva och att leverera långsiktiga och högkvalitativa lösningar till våra kunder.

Vem söker vi?

Vi är nu i behov av fler engagerade utvecklare. Därför söker vi dig som vill bli en del av vårt team. Du har erfarenhet av systemutveckling och vill jobba i en miljö som erbjuder stort eget ansvar för allt från kodkvalitet till kundkontakt. Våra kunder är små och medelstora företag, vilket gör oss väldigt viktiga för varje kund. Du som konsult blir en viktig del i arbetet att identifiera kundens behov och implementera en passande lösning. Ett typiskt team består av både erfarna och mer juniora utvecklare. Som mer erfaren utvecklare har du möjlighet att ta rollen som teamledare eller lösningsarkitekt.

Vad erbjuder vi?

Du har möjlighet att utvecklas och få den kunskap som krävs för att driva och leverera tekniskt avancerade projekt. Vi har inga förutbestämda verktyg, språk eller miljöer och du får vara med och välja teknologier som är lämpliga för både dig som utvecklare och våra kunder. På Attentec brinner alla för problemlösning och du blir en del av ett team som tillsammans utvecklar våra kunders produkter och tjänster.

För oss är det viktigt att inte bara utveckla mjukvara utan även oss själva. Vi avsätter arbetstid för kontinuerlig kompetensutveckling för alla. Vi tror stenhårt på att en utvecklande arbetsmiljö och ständigt lärande leder till långsiktiga och bra resultat.

Exempel på uppdrag

För att få en bild av vad ett uppdrag kan handla om kan du läsa nedan om vårt samarbete med den norska kunden Get.

Get är en norsk kabel-TV operatör med hundratusentals kunder. Attentec hjälper dem att ta steget från gammalt traditionellt TV-tittande där programmen sänds vid en viss tidpunkt, till att erbjuda mer moderna on-demand tjänster, där kunderna kan se på programmen när och hur de själva vill.

Vi har utvecklat appar för Android, iPhone och AppleTV. Tittarna kan nu streama filmer och tv-serier när de själva vill, från traditionella TV-kanaler som NRK, SVT och TV3 till hela HBOs utbud, Disney mfl. De kan titta på sin TV, via AppleTV eller Chromcast, eller på mobilen.

För att användarna ska kunna hitta i utbudet krävs bra metadata – programnamn, beskrivningar, bilder osv. Även här hjälper Attentec Get att leverera genom ett internt verktyg för att editera metadatan. Det hittar automatiskt avsnitt som saknar data och prioriterar dem beroende på vilken data som fattas och hur nära det är tills det ska sändas. Man kan även skapa promos för filmer, serier eller live-sändningar som visas på webben och i apparna.

Om du vill veta vad vi gör hos våra andra kunder eller få mer information om oss som företag berättar vi gärna det! Hör av dig till Ida, ida.evertsson@attentec.se eller på 070-558 98 19.

Dela detta jobb

Logga
Utvecklare med några års erfarenhet

ATTENTEC AB