itjobb.se

Utvecklare med stort intresse för linux

Företag We tech talents
Ort
Utgår

2019-09-21

Ansök nu

Utvecklare med stort intresse för linux

Om uppdraget

För Cendios räkning söker vi nu en utvecklare som vill utvecklas inom Linux, vill arbeta i ett kulturstarkt gäng där du kommer få ha möjligheten att jobba kreativt och tillåts skapa kreativa lösningar med stor noggrannhet och finess i hela utvecklingskedjan. Cendio vill att alla ska kunna nyttja Linux varje dag, både som människa och organisation. Därför har de kommit att utveckla ett virtualiserat tangentskrivbord med Linux så att alla ska ha tillgång till det, produkten heter - Thinlinc. I uppdraget som utvecklare kommer du att dagligen möta krävande och kompetenta kunder som tillsammans med din expertis kommer vilja att tillgodose sina behov, dvs du tillsammans med dina kollegor kommer att lösa problem och underlätta användandet av Thinlinc för att skapa nöjda och återkommande kunder.

Arbetsuppgifter

I rollen som utvecklare hos Cendio kommer du att arbeta med att ta fram nya funktioner och lösa redan existerande problem i produkten Thinlinc utefter produktägarens önskemål.

Du kommer som en del av ett utvecklingsteam ha ett gemensamt ansvar för att leverera lösningar som kunden är nöjd med. För att lyckas med detta kommer det krävas att du dels är självgående till stor del men att du har möjligheten att få hjälp och stöttning av dina teammedlemmar. I det dagliga arbetet kommer du dock arbeta självständigt och kunna lösa en hel del problem på egen hand.  I och med att produkten Thinlinc är bred och består av många olika komponenter kommer du att jobba med olika programmeringsspråk och problemen varierar dag till dag. Här gäller det att du tillsammans med ditt team kan planera och strukturera ert arbetssätt samt skapa prioriteringar för att samtliga av era kunders behov kan lösas. Att arbeta som utvecklare hos Cendio innebär att du kommer få jobba i hela utvecklingskedjan - från att formulera krav utifrån en problemställning - till att utveckla och testa den färdiga funktionen.

Vi söker dig som

har en eftergymnasial utbildning inom datateknik, mjukvaruteknik eller motsvarande. Det viktigaste är att du har ett stort intresse för programmering och att du kan visa upp egna hobbyprojekt och/eller att du jobbat ett par år inom tekniken. Vi ser det som meriterande om du har något eller några krav enligt nedan:

• Har ett stort intresse för Linux och tidigare kunskaper inom området

• Har goda kunskaper i engelska

• Har tidigare erfarenheter av att vara delaktig i open source-projekt

• Har erfarenhet av de specifika programmerings-språk som vi använder här på Cendio: C/C++, Python eller JavaScript

För att passa in i rollen som utvecklare hos Cendio vill vi att du har passion och ambition att utvecklas inom Linux. Vi ser att du har lätt att samarbeta och jobba nära dina kollegor, räds inte att fråga om du har kört fast liksom ställer upp och stöttar kollegor vid svåra frågor. Du trivs i ett klimat där det är högt i tak, ständigt vill förbättra dels sina tekniska förmågor men också personliga egenskaper. Allt för att skapa en härlig, kulturstark och dynamisk arbetsplats. Du kommer få chansen att jobba med duktiga kollegor i en stimulerande miljö där du tillåts att vara kreativ och idérik och får dessutom göra koden snygg och hanterbar. Här krävs det då att du har ett kreativt sinne, en naturlig fallenhet att bygga snygg och stilren kod men att du såklart kan hantera och styra dina kunder för bästa lämpliga lösning.

Du kommer att tillhöra ett gäng härliga kollegor och kontor i Mjärdevi. Cendio är ett litet (och stabilt) bolag som är flexibla och ger frihet med ansvar för deras medarbetare – du har utrymme att göra som du vill, när du vill så länge du levererar resultat och är lyhörd för bolagets bästa. Du får en viktig roll som du själv får forma under tidens gång.

 Sammanfattningsvis kommer du att få en riktigt rolig vardag, både ute i kanalerna men även med dina kollegor på kontoret. Självklart kommer du ha kollegor som hjälper och supportar dig att sätta dig in i vår produkt. Tycker du att detta låter spännande? Sök då rollen som utvecklare redan idag eller tipsa om en vän!

Om företaget

Cendio grundades 1992 och sedan dess har vi brunnit för Linux. Vårt uppdrag är detsamma idag som när bolaget startades, att göra Linux tillgängligt för människor och organisationer. Varje dag, överallt i världen, på alla typer av klienter kan våra kunder få tillgång till deras virtualiserade Linux-skrivbord via vår produkt ThinLinc.

På Cendio får du möjlighet arbeta med avancerad teknik, möta krävande och kompetenta kunder och hitta lösningar på utmanande problem. Vi är stolta över vad vi gör, och vi älskar att leverera värde, vilket är en produkt som gör verklig skillnad för våra kunder, anställda och ägare.

Startdatum

Omgående eller enligt överenskommelse. Vi tar hänsyn till en examen som avslutas under vintern 2019/2020.

 Om oss

We-Techtalents-logo-RGB-500px.png

Ansatsen till We Tech Talents är ”En god teknisk utbildning ska löna sig” och detta är något som genomsyrar hela företaget. We Tech Talents ska vara en plats där ingenjörer tidigt i sina karriärer får de villkor de förtjänar på arbetsmarknaden, en arbetsgivare där medarbetarna verkligen trivs och utvecklas. 

 

Vi tror på att ha roligt tillsammans och att utmana i nya tankebanor på konsultmarknaden för juniora ingenjörer –”en god teknisk utbildning ska löna sig.”

Läs mer om oss här!

Vårt erbjudande till dig

  • Konkurrenskraftig fast månadslön 
  • Utbildningspaket
  • Individanpassat ledarskap och närvarande konsultchef
  • Möjlighet till pensionsrådgivning

Övrig information

Arbetsplatsen är förlagd i Linköping

Topslide-We-tjej-med-kartdisplay.jpg

Dela detta jobb

Utvecklare med stort intresse för linux

We tech talents