itjobb.se

logga

Utvecklare Stockholm/Luleå

Ort
Utgår

2021-08-16

Ansök nu

Utvecklare Stockholm/Luleå

Vill du arbeta med komplexa system och moderna webbplatser på en arbetsplats där kultur och kompetensutveckling värderas högt? Har du börjat din karriär som javautvecklare och trivs när du får eget ansvar och att arbeta tillsammans för att göra en insats för samhället?

Pensionsmyndighetens arbete berör hela Sveriges befolkning och vår webb är i många fall vårt ansikte utåt. Vi söker dig som delar vår drivkraft att göra det bästa för våra kunder – Sveriges pensionssparare och pensionärer. Tekniken spelar en central roll i myndighetens uppdrag och vi har höga ambitioner.

På IT-avdelningen är vi idag ca 350 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner. Hos oss får du jobba med kompetenta och hjälpsamma kollegor i en organisation med högt till tak, där du har möjlighet att påverka såväl teknikval som arbetsmetoder för att vi ska nå våra uppsatta mål.

Tjänsten kan placeras i Stockholm eller i Luleå. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler i både Stockholm och Luleå. I Stockholm finns vårt kontor nära Hornstulls tunnelbana på Södermalm och i Luleå i närheten av Coop Arena. Vi erbjuder flexibel arbetstid, friskvård och friskvårdstimma och vi eftersträvar en sund balans mellan arbete och fritid.

Arbetsbeskrivning

Vi är i en expansionsfas och vill stärka upp våra agila team med fler engagerade utvecklare. Inom webbapplikationer och ärendehantering befinner vi oss mitt i både ett teknikskifte och förändrat arbetssätt. Vårt arbete med Devops inom olika kompetensområden, där systemutvecklingen är i fokus, skapar förutsättningar för att ytterligare kunna effektivisera vår organisation.

Arbetet utförs i ett s.k. continuous delivery, ett flöde där ledtiden från kravställning till driftsatt funktionalitet ska vara kort, med kundnytta i fokus. Genom det arbetssättet kommer du som ny i karriären att få snabb återkoppling på det arbete du utför, vilket vi tror bidrar till utvecklingen hos dig som individ. Då arbetet dessutom drivs agilt, med team bestående av testare och utvecklare, kommer du att få hjälp och stöd av personer med olika erfarenheter och kunskaper vilket också ger dig möjligheter att på sikt hitta just den nischen av teknikutveckling som du drivs av.

Har du läst så här långt förstår du att kompetensutveckling är centralt för oss och den bedrivs kontinuerligt i form av det man lär sig i sitt arbete samt via externa och interna kurser/föreläsningar och parprogrammering. Då det finns många systemutvecklingsroller inom vår organisation, finns också fina möjligheter till vidareutveckling inom andra teknikområden. Inom vår utvecklingsavdelning, som är lagom stor för att du inte ska försvinna i mängden, kan du med rätt personlighet och drivkrafter bli en starkt bidragande individ för framtidens ärendehandläggning för pensionärer och pensionssparare.

I teamen arbetar vi bl. a. inom följande områden. Det är inte ett krav att kunna dessa områden när du söker tjänsten, men det ger en indikation på vad din vardag kan fyllas med:

- Backend-utveckling – Java, Spring, SpringBoot
- Frontend-utveckling – Javascript, CSS/SASS, HTML, Node, Webpack el. liknande., SPA (sing-page application)
- Testverktyg – JUnit el. liknande
- Ärendehanteringssytem som Jira eller Git
- Agila metoder - Continuous Delivery, Scrum, Kanban

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har inriktning mot frontend men vill bredda dig mot backend. Du har högskoleutbildning inom systemvetenskap, civilingenjör eller en yrkesutbildning inom programmering. I övrigt har du 2-3 års arbetslivserfarenhet inom programmering. Du har även erfarenhet av java programmering.

Det är meriterande om du har kunskaper inom testautomatisering.

Egenskaper

Du är prestigelös, självgående och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra medarbetare. Du vill få andra att växa och detta tillsammans med ditt stora intresse av systemutveckling gör att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är analytisk och letar ständigt nya sätt att lösa problem på samt att utveckla och förbättra våra system och kod. Du jobbar gärna i team för att förverkliga resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 380 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,8 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta:
Catharina Söderström, catharina.soderstrom@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:
SACO: Liv Berntsson, 010 454 34 19
ST: Helena Blomkvist, 010 454 28 53

Välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2021-120 i din ansökan.

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten? Kika då in på vår sida, https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Dela detta jobb

logga
Utvecklare Stockholm/Luleå

Pensionsmyndigheten