itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utvecklingschef IT till Trafikförvaltningen

Ort
Utgår

2021-12-15

Ansök nu

Utvecklingschef IT till Trafikförvaltningen

Trafikförvaltningen, IT-avdelningen, Ledning IT, Ledning IT

Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, komplexa lösningar och omfattande IT-infrastruktur.  

Nu söker vi en utvecklingschef som vill ta det yttersta ansvaret att tillsammans med verksamhet driva den fortsatta digitala tjänsteutvecklingen av våra externa digitala tjänster. 

Om tjänsten 

Som utvecklingschef för Externa tjänster på Trafikförvaltningen (SL) har du det yttersta verksamhetsansvaret för ca 250 personer med 4 direktrapporterande gruppchefer och ett stort budgetansvar. 

Sektionen ansvarar för att utveckla och leverera överenskomna digitala tjänster som primärt nyttjas av resenärer, trafikutövare och samarbetspartners. 

Digitalisering inom Trafikförvaltningen är avgörande för att vi ska kunna erbjuda moderna och användarvänliga tjänster för alla våra resenärer, vilket i sin tur gör viljan att resa smart och miljövänligt ökar.  

Sedan starten av vår digitaliseringsresa har vi drivit igenom digitalisering av olika kund- och resenärsnära tjänster såsom realtidsbaserad trafikinformation, digitala skyltar, webb och app. Alla våra tåg och anläggningar är nu mer eller mindre uppkopplade (IoT) och vi fortsätter digitaliseringen för att förenkla resandet med ex. betalkort och realtidsdata för trängsel och busspositioner.  

I din roll som ledare stöttar du dina gruppchefer och kollegor i den fortsatta agila transformationen samt i utvecklingen mot en fullt ut tjänstelevererande organisation. 

Vidare ingår att:  

 • ansvara för att sektionen styrs, utvecklas och levererar det stöd som verksamheten behöver för att bli lyckosam 

 • skapa förutsättningar för dialog och samarbete med andra sektioner och funktioner inom Trafikförvaltningen 

 • bidra till sektionens utveckling genom innovation, kontinuerlig förbättring och ett transparent förändringsarbete. 

 • skapa dialog och samarbete med viktiga intressenter såsom politiker, innovationsforum, regionledning mfl för att få gehör för nya satsningar och förslag 

 • Som utvecklingschef för sektionen Externa tjänster rapporterar du till CIO och ingår i IT-ledningsgruppen.  

Vad vi söker efter 

För att lyckas i rollen krävs stor erfarenhet och kunskap om förändringsledning, samt agil transformation i komplexa organisationer. Du trivs när du får skapa goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter.  

Vidare har du: 

 • Högskoleutbildning eller motsvarande inom relevant område  

 • Minst 3 års dokumenterad chefserfarenhet med ekonomi-, personal- och planeringsansvar 

 • Minst 5 års erfarenhet av utveckling av digitala tjänster och komplexa organisationer 

 • Erfarenhet av förändringsledning och organisationsutveckling  

Då vårt koncernspråk är svenska är det viktigt att du talar och skriver svenska obehindrat. 

Det är meriterande om du även har erfarenhet av affärsutveckling eller om du har arbetat med tjänsteutveckling inom resenärsnära tjänster. 

För att lyckas förutsätter vi att du är trygg i dig själv, bygger relationer och trivs när du får nätverka och samarbeta över gränser. Du är en god kommunikatör som inspirerar och får med dig andra genom att vara transparent.  

Startdatum enligt överenskommelse. 

Vad vi kan erbjuda dig 

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. 

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. 

Information och ansökan 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap. 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, tfn 0703-146866 eller Anki Snis, tfn 0703-775969. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2021-12-15. Vi ser fram emot din ansökan! 

Fackliga kontaktpersoner 
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 37 06
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 39 92
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42 

Webb och sociala medier 
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.  

Nyckelord: ledare, utveckling, digitalisering, agilt, förändringsledning

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Omgående

Löneform

     Fast lön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/3038

Kontakt

 • Pia Boström, 0703-146866

 • Anki Snis, 0703-775969

Publicerat

     2021-11-23

Sista ansökningsdag

     2021-12-15

Dela detta jobb

Utvecklingschef IT till Trafikförvaltningen

Trafikförvaltningen, Region Stockholm