itjobb.se

Avdelningen kvalitet och planering

Vill du vara med och leda arbetet för förvaltning, utveckling och införande av IT-lösningar utifrån ett verksamhetsperspektiv?
Då kan det här vara rätt jobb för dig!

I förvaltning, utveckling och införande av IT-lösningar arbetar Uppsala kommun efter förvaltningsmodellen pm3. Vi söker nu en utvecklingsledare som kommer att vara verksamhetens objektledare för förvaltningsobjektet Styra och leda. Styra och leda-objektet innefattar kommunens digitala stöd för planering, uppföljning, BI-system och analysverktyg, enkäter samt process- och projektledning. Du kommer att arbeta både självständigt, i team och nätverk, både inom förvaltningen, med andra förvaltningar och kommunala bolag.

Ditt uppdrag
I rollen som utvecklingsledare ingår att arbeta med alla moment som ingår i förvaltnings- och utvecklingsarbete. Du är verksam på taktisk nivå. Det innebär att omsätta strategiskt fattade beslut till operativt genomförbara projekt, uppdrag och/eller aktiviteter. Du arbetar nära slutanvändare i kärn- och stödverksamheten för att bygga en behovsförståelse i förvaltningsobjektet som kan omsättas till konkreta utvecklings- och förbättringsförslag.

I din roll ingår systematiskt arbete med planering, förankring, ledning och genomförande, rapportering och uppföljning. Du kommer att koordinera styrgruppsmöten och sköta styrgruppsarbetet, föra minnesanteckningar och protokoll, ta fram statistik samt vara ett administrativt stöd till styrgruppens objektägare. Som utvecklingsledare medverkar du även i IT-upphandlingar utifrån förvaltningsobjektets funktionsområden och ansvarar för implementering och förverkligande av resultatet av dessa.

Du deltar även aktivt i avdelningens verksamhetsplaneringsprocess, som i sin tur påverkar förvaltningsobjektets planer på kort och lång sikt. Självklart håller du dig uppdaterad på trender, nyheter och utveckling inom digitalisering inom styrning, ledning och uppföljning och är intresserad av att bidra med dina spaningar på området.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant högskoleutbildning, gärna inom förvaltningsstyrning. Det är meriterande om du även har utbildning i processledning och/eller projektledning. Du behöver ha erfarenhet av en ledande/samordnande roll inom process- eller projektledning eller erfarenhet av att leda uppdrag i förvaltnings-, förbättrings- och/eller utvecklingsarbete. Det krävs också att du har erfarenhet av budgetarbete för verksamhet och projekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta olika typer av verksamheter och stödja dem i att identifiera IT-utvecklingsbehov. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i stora och komplexa organisationer och/eller har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation. Det är också meriterande om du har kunskap i förvaltningsmodellen pm3, IT-systemet Hypergene eller andra BI-system.

För att lyckas behöver du ha god förmåga att leda och motivera andra. Att du är en ansvarstagande person som driver ditt arbete framåt är avgörande. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom värdesätter vi din analytiska förmåga och att du trivs att arbeta med komplexa frågeställningar på strategisk och taktiskt nivå samt kan se saker ur ett helhetsperspektiv. God samarbetsförmåga är också viktigt i denna roll.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Maria Ahrgren, 018-727 78 20

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Helena Persson Brage, 018-727 78 20

Fackliga företrädare:
Liselotte Ehn, Vision, 018-727 49 49
Jonny Eliasson, SACO, 018-727 22 12

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Avdelningen kvalitet och planering arbetar med att successivt öka kommunkoncernens förmåga att styra, leda och verksamhetsutveckla på ett sätt som är hållbart över tid. Det leder till att medarbetare gör rätt saker med rätt kvalitet så kostnadseffektivt som möjligt. Avdelningen ansvarar bland annat för förvaltning och utveckling av kommunens styrmodell, övergripande ledningssystem och verksamhetsutveckling, mål- och budgetprocess, processledningsmodell samt ger stöd i planering, uppföljning och övergripande analys- och kvalitetsarbete.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Utvecklingsledare

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb