itjobb.se

Logga

UX-designer till huvudkontoret

Ansök nu

UX-designer till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en UX-designer.

Vill du vara med att skapa framtidens Kommunikationsavdelning med kund- och medarbetarupplevelse i världsklass? Då ska du arbeta hos oss! Vi genomgår just nu en omorganisation på avdelningen där vi går från en traditionell organisation till funktionella kompetenshubbar och snabbrörliga leveransteam. Denna förändring syftar till att stärka vår förmåga att fortsatt leverera kommunikation i framkant i en allt mer komplex omvärld. Som en del i detta bygger vi också en stark Inhouseenhet och för att stötta denna förflyttning ska vi nu komplettera Designgruppen med en UX-designer.

Om rollen
Som UX-designer på Systembolaget arbetar du med att identifiera slutanvändarens behov och beteenden och utifrån dessa ta fram användbara lösningar som stödjer verksamhetens mål. Rollen är både operativ och taktisk och du kommer att jobba nära kommunikationssamordnare, grafiska designers, innehållsproducenter samt utvecklare.

Som UX-designer på Kommunikation arbetar du mot alla våra målgrupper och i tätt samarbete med medarbetare från flera avdelningar exempelvis E-handel som ansvarar för onlinebutiken.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • med hjälp av kvalitativa och kvantitativa undersökningar identifiera behov, beteenden och problem
 • analysera, sammanställa och presentera insikter om användarna
 • utforma koncept och design för en konsekvent kund- och användarupplevelse som uppmuntrar till interaktion, engagemang och dialog
 • visualisera idéer, hypoteser och färdiga lösningar i form av konceptbeskrivningar, prototyper och wireframes
 • stötta utvecklare och kravansvariga i deras arbete samt testa det som utvecklas
 • facilitera vid workshops och idégenerering
 • presentera och motivera designbeslut i organisationen
 • förvalta och vidareutveckla Systembolagets Designsystem

Du ansvarar för att:

 • Jobba användarcentrerat och insiktsdrivet i de projekt du medverkar i
 • Följa riktlinjer och standarder för interaktion, design och webbtillgänglighet där det är möjligt
 • Interaktionsdesignen följer Systembolagets uppdrag och uppfyller användarnas behov

Om dig

Du är nyfiken och håller koll på trender inom UX-design. Du är van att arbeta både i längre projekt och med kortare uppgifter där du snabbt kan prioritera om ditt arbete efter behov. Du trivs med omväxlande arbetsuppgifter, du är van vid att leda dig själv och kan planera, prioritera och strukturera ditt eget arbete. Du har erfarenhet av agilt arbetssätt och att jobba i ett tight team.

Om du är en nyfiken, social och prestigelös person som tycker om att ta ansvar både för gemensamma mål och för stämningen i teamet kommer du trivas bra i gänget. Du är en lagspelare ut i fingerspetsarna och är prestigelös och generös med din kunskap som du gärna delar med dig av till andra. Du gillar att sprida Design thinking. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt och sympatiserar starkt med Systembolagets värderingar och uppdrag.

Kompetens och erfarenhet:

 • Relevant utbildning inom området
 • Minst 3 års erfarenhet att jobba med UX för digitala kanaler
 • Goda kunskaper i designverktyg, såsom Figma, Sketch eller Axure
 • Erfarenhet av tvärfunktionellt arbete med andra kompetenser än din egen såsom visuell designer, kravanalytiker och utvecklare
 • Erfarenhet av responsiv design och mobila gränssnitt
 • Vana att jobba med olika metoder för att samla in behov från användare och verksamhet
 • Ha koll på trender och omvärld inom UX och design och förmåga att sätta dig in i “nya” interaktionsmönster såsom AI, röstgränssnitt etc.
 • Drivs av att utveckla både arbetssätt och metoder för att skapa än mer imponerande användarupplevelser
 • Erfarenhet av webbtillgänglighet
 • Workshopfacilitering
 • Meriterande är erfarenhet av tjänstedesign, effektkartläggning, Design sprint, design studio samt kunskap i olika analysverktyg såsom Hotjar, Google Analytics och A/B-tester.

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom alla interna system och vårt koncernspråk är svenska är det ett krav att du behärskar svenska i tal och skrift.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Systembolaget med Trib. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Isabelle Månsson, på isabelle@trib.se.

Ansökan
Vid intresse är du välkommen att registrera din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23:e augusti. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Eftersom det är sommar och semestertider kan regyteringsprocessen bli något längre än vanligt. Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller brev. Ansök och läs mer HÄR

-------

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se omsystembolaget.se.

Dela detta jobb

Logga
UX-designer till huvudkontoret

Systembolaget