itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vass IT-säkerhetsspecialist som vill stärka Cybersäkerheten i Sverige

Ort
Utgår

2022-07-17

Ansök nu

Vass IT-säkerhetsspecialist som vill stärka Cybersäkerheten i Sverige

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu kreativa och skickliga IT-säkerhetsspecialister med intresse för IT och teknik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Drivs du av att kompetensutveckla dig? Vill du ha en anställning med goda friskvårdsmöjligheter, flexibla arbetstider på annorlunda arbetsplats som ligger mitt i naturen? Koppla av sociala medier & tillgänglighetskravet när du är på jobbet och tvärtom, koppla bort jobbet när arbetsdagen är slut? Då är du rätt person för oss!

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Som IT-säkerhetsspecialist arbetar du huvudsakligen med att genomföra IT-säkerhetsgranskningar i form av olika typer av penetrationstester och rådgivning kring tekniska implementationer. Rådgivning är en viktig del i vårt arbete som vi lägger stor fokus vid. I rollen ingår att analysera, sammanställa och presentera dina resultat i muntlig såväl som skriftlig form. Du ges också möjlighet att på andra sätt förbättra IT-säkerheten i samhället, till exempel genom att stötta våra uppdragsgivare med andra typer av uppdrag.

Du ingår i ett härligt team med god samarbetskultur, djup teknisk kunskap och gedigen erfarenhet som arbetar för såväl interna som externa uppdragsgivare. Det dagliga arbetet sker i viss utsträckning självständigt, men också i grupp med varierad sammansättning av kompetenser där du bidrar med din specifika kunskap. Vidare bidrar du tillsammans med dina kollegor att utveckla enhetens tjänster och verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid att du får möjlighet att fokusera på högkvalitativ och relevant utbildning, att lägga tid på din egen kompetensutveckling samt bidra till enhetens kompetens för att vi alltid ska kunna ligga steget före. Detta innebär bla att resor utrikes kan förekomma. Resor inom landet förekommer, dock sällan med kort varsel. Tjänsten innefattar hantering av sekretessbelagda uppgifter, därför läggs det stor vikt i att du är bekväm att hantera dessa.

Du kan

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är nyfiken, kreativ och ambitiös samt har ett genuint intresse för teknik med fokus på IT-säkerhet. Du har framför allt ett stort teknikintresse och en bred teknisk bas, i kombination med fördjupad kunskap och erfarenhet inom ett eller flera teknikområden. Sådana kan till exempel vara nätverksteknik, operativsystem, systemadministration, intrångsdetektering, systemutveckling, webb-applikationer, hårdvarunära programmering eller mobila enheter.

Du har god erfarenhet av IT-säkerhetsarbete, det kan vara bla inom penetrationstestning, incidenthantering, forensik eller threat hunting eller liknande. Har du utöver det utbildning eller erfarenheter från arbete med praktisk tillämpning av IT-säkerhetsanalyser, programmering eller scripting är detta meriterande. Då du ska kunna beskriva och dokumentera tekniska problem på ett tydligt sätt krävs det att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi tror att du är väl bevandrad i såväl Windows- som Linuxbaserade miljöer och vi tror att du har erfarenhet av flera verktyg relaterade till teknisk IT-säkerhet. Vi förutsätter att du har förståelse för och är bekväm med att använd några av verktygen Nmap, Bloodhound, Kali Linux och Mimikatz.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utöver ditt tekniska engagemang är prestigelös med en problemlösande attityd. Arbetsuppgifterna innebär en hel del självständigt arbete vilket ställer krav på egen motivation och förmåga att prioritera arbetsuppgifter.

För att trivas i rollen krävs att du tilltalas av utmanande problem­ställningar och att du gillar att ständigt lära dig nya saker då våra uppdrag varierar ofta i både storlek och komplexitet. Då du arbetar nära både ditt eget team och uppdragsgivare är det viktigt att du har en hög samarbetsförmåga, att du med energi och positiv attityd skapar både engagemang och delaktighet. Du kommer att få möjlighet att hacka och hjälpa verksamheter att säkra upp system som väldigt viktiga för vårt samhälle. Du kommer arbeta med något som ytterst få kan och det ställer stora krav på integritet och omdöme.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Kristian Roos på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer. 

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-06-17.
Ange referensnummer 3552/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Dela detta jobb

Vass IT-säkerhetsspecialist som vill stärka Cybersäkerheten i Sverige

Försvarets Radioanstalt