itjobb.se

Verksamhetsarkitekt

Ort
Utgår

2021-11-30

Ansök nu

Verksamhetsarkitekt

Vi på SOS Alarm är varje dag med och skapar ett tryggare Sverige. Vi larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Vi är ett värderingsstyrt bolag med en vision om ett tryggare Sverige för alla. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Vi är marknadsledande och verksamma inom såväl offentlig som privat marknad, med växande kommersiella tjänsteområden.  


Din vardag som verksamhetsarkitekt

I rollen hos SOS Alarm kommer du vara med och bygga upp vår verksamhetsarkitekturförmåga och tillsammans med dina kollegor jobba med att strategiskt och taktiskt utveckla våra verksamhet och IT-stöd. Du kommer vara del av arkitekturteamet som idag består av 8 kollegor - ett lagom stort team så man har möjlighet att driva arkitekturen framåt!

Din roll som verksamhetsarkitekt är en helt ny och spännande roll på SOS Alarm. Här kommer du få vara med och forma hur vi jobbar med verksamhetsarkitekturen liksom hur den samverkar med IT-arkitekturen. I det dagliga arbetet arbetar du med att utveckla, förvalta och förankra verksamhetsarkitekturen tillsammans med verksamheten och dina kollegor i arkitekturteamet.

Med din ledarskapsförmåga stöttar du projekt och andra initiativ i teamets genomförande. Du säkerställer att verksamhets- och IT-utvecklingen sker i linje med strategier och verksamhetsbehov för att vi ska uppnå önskade effekter. Du jobbar aktivt med omvärldsbevakning hur andra jobbar inom området.

Vi söker dig som

  • Har minst 5 års erfarenhet från att arbeta som verksamhetsarkitekt

  • Är van vid att forma arbetssätt inom verksamhetsarkitektur

  • Kan verksamhetsarkitekturens olika delar såsom förmågor, processer och information

  • Har erfarenhet av modellering av verksamhetsarkitektur och förståelse för affärsarkitektur

  • Har god kunskap av agil utveckling och SAFe

Som person är du strukturerad och du gillar att planera, organisera och prioritera arbetet på ett proaktivt sätt. Du är analytisk och har förmåga att enkelt sätta dig in i nya verksamheter, samtidigt som du kommunicerar ett tydligt budskap som engagerar din målgrupp. Du är positiv och trivs i samarbetet med andra, du skapar kontakter och har en talang för att leda


Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!


Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid    

Plats: Rådmansgatan 38, Stockholm

Kontakt: olivia.lundmark@sosalarm.se 

Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via email.


SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning. 


Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Ytterligare information

  • Distansarbete

    Tillfälligt distansarbete

Dela detta jobb

Verksamhetsarkitekt

SOS Alarm Sverige AB